Dags att söka jobb igen???

Göteborg visade sig vara ett bra val för firande då vi klarat oss utan regn. På väg till Göteborg lyssnade vi på radio och då hör jag meningen " Det är bra". Orden går rakt in i  mig och vips så är jag i Körsbärsdalen och hör Sofia säga exakt dessa ord till Skorpan. Hjärnan är/var dock fortfarande inte helt avprogrammerad från alla sommardagar i Astrid Lindgrens Värld. Men Göteborg fick sitt fokus när vi väl var på plats...och en dos Astrid Lindgrens Värld finns ju chans till i helgen...

 I storstaden, som inte känns så stor har vi ätit gott, promenerat massor och njutit av kravlös tillvaro. Jag hittade en butik som måste vara Göteborgs i särklass bästa...

 

  Här fanns allt i lakritsväg... 

 
... och lite fick följa  med hem...
 
 
Ni som känner mig väl vet med säkerhet att det var en till butik som fick besök...
 
 
...men trots en stunds klämochkänn blev det inget köp. Inte har jag heller nyttjat någon av de flertalet rabatter som strömmande in i mailen från olika företag som har koll på ens födelsedag. Behövde inget, inte ens en ny Weraväska från Åhléns....kollade allt på dem men hjärnan skickade ut en pushnotis "du har minst 10 användbara väskor hemma".
 
En dag åkte vi Oceanbus och det var ju lite småkul med amfibiebuss och plumset när vi åkte ner i vattnet var en smårolig upplevelse. Googla Oceanbus på Youtube så hittar du flera klipp hur det ser ut.
 
 
Inga bilder från vår lilla täppa idag men lite blomster från Göteborg kan väl passa:
 
 
 
Vanlig vardag hemma igen och det är skönt. Solen skiner, blommor ska pysslas om, matförrådet är påfyllt, tvättmaskinen gör sitt och idag blir det hemlagad middag och på menyn står det köttfärswok.
 
Dagens gladis: Ikväll börjar äntligen en ny säsong av  Alla mot alla på femman igen. Måste ses! Punkt!
 
Så var det en sak till från Göteborg. Vet inte om det var ett väldigt sent eller mycket tidigt erbjudande om 2-pack semlor att köpa. 
 
 
Men jag tänkte att de är med all säkerthet inte glutenfria så inget för mig. Det var godare så härs års med pecannötkolabrownie och en kopp kaffe. 
 
En sak till...blommorna jag fick på födelsedagen är nu hemma efter att fått en skön bilresa med en av mina stövlar till vas. Bra lösning på problemet "hur få hem blommorna i fint och välående skick".
 
 
Nu ut och plocka en bukett luktärter. Hej svejs granit och gnejs.

Inställt!

"Inställt" är vi vana vid i dessa pandemitider. Veckans kyrkcykling är inställd - dock är det inte pandemin som är orsaken. Nej då, det är en riktig praktvurpa som är orsaken. Eller rättare sagt två vurpor. En var för oss cykelkompisar. Jag genomförde för några dagar sedan en totalt okontrollerad akrobatisk snubbling i bästa parken. For i full fart flera meter framåt i horisontalläge. Huvudet före och ryggsäcken sköt på. Kraschlandning efter det som kändes som en evighet och höger sida av bröstkorgen tog hela smällen. Andningen tog stopp ett tag. Hann inte tänka "tänk om någon ser" men var snabbt omringad av mina nära och kära. Glasögonen höll! Tog mig upp efter ett tag och sedan var allt som vanligt. Tills det började göra ont. Det gör ont när jag hostar, vänder mig i sängen, reser mig ur soffan, drar upp brallorna... något revben som gör sig påmint??? Cykelkompisen, ja hon har gjort en dikesskörning på cykel... "Det är en farlig tid vi lever i" som de säger i Bröderna Lejonhjärta. Jaja det där med kyrkcykling får bli som det blir ...det är långt kvar av cykelsäsongen. Men vi stressar inte och blir vi inte klara i år så blir vi det nästa sommar. Men vi hänger inte läpp utan det fick bli fika och spingospel idag. Så hjärnan och munnen har fått motion. 
 
 
Spingospel kan jag rekommendera, är inne på trettioförsta året med det spelet. Hur man spelar hittar du här. 50 är maxpoäng, vi var mycket nöjda med 41 poäng var idag.
 
 
Nu väntar ni väl på de där lyckade bilderna från trädgården? Allt lyckas inte och en del är på slutet för denna säsong. Sockerärtorna är färdigskördade som synes...
 
 
Pallkragarna sedda från balkongen ser ändå rätt ok ut.
 
 
Tacksam över de blommor som fortfarande blommar...
 
 
 
Första gången jag har gladiolus och det ska bli fler nästa år...
 
 
 
I lilla slänten mot skogsremsan blommar ljungen och lingonen lyser rött. Rårörda lingon är ju så gott!!
 
 
 
Känns lite för mycket höst nu med mulet och blåsigt väder. Det får bli tvkvälloch tända ljus framåt kvällskanten. Snart drar tv-säsongen igång igen efter minimalt med tittande under sommarmånaderna. 
 
Dagens gladis: En wedig kakfika är aldrig fel tillsammans med prat med god vän. Håller du med?
 
 

Söndagkväll... jobbångest?

Sitter här hemma i soffan och det är söndagkväll och här finns inte ett spår av jobbångest. Sommaren 2017 kanske jag hade ett gnutta jobbångest när semestern var förbi. Men inte som pensionär inte. Har man ingen semester så har man varken jobbångest eller söndagskvällsångest. Vet en del som ska börja jobba igen imorgon och kom att fundera på om de känner ångest för det. Tänker på glömda lösenord till jobbdatorn, matlåda som ska vara fixad, lite anständig klädsel istället för shorts och t-shirtar och flipflop på fötterna, väckarklockan (=mobilen ?) som ska laddas och åter dags för snoozande.... Men slut på semester, som jag minns det, betyder också glädje att träffa arbetskamrater igen och en ännu inte fullt fylld almanacka med möten och göranden... och efter några dagar var allt som innan semestern...och den där vardagslunken med jobb, familj och fritid rullade på. Nänä ingen jobbångest här, jag fortsätter med att läsa till nån gång mellan 1 och 2 inatt och öppnar väl ögonen igen runt halv åtta eller åtta för att läsa ett tag innan jag rullar ur bingen och förflyttar mig till frukostätande. Frrukostmackor med gurka och vit paprika från egen odling blir en bra start på dagen.
 
 
Summerar hittills 24 dagar i bästa parken Astrid Lindgrens Värld när vi nu går in i sista veckan med högsäsong. Det lär bli några besök kommande vecka. Har idag igen sett vår fina Skorpan Lejonhjärta igen i tre föreställningar och även vår fina Atle i Stridens dag. Jaja jag vet att jag är tjatig men som ni vet: Jag tröttnar aldrig på ALV och Astrids alla sagor. 
 
 
 
Några bilder från växtligheten här hemma hör ju till så håll till godo med dessa:
 
Konvaljbusken blommar på..
 
 
Dahlior på gång som någon tyckt om att smaka på..
 
 
Krassen lyser fint..
 
 
 
Funkian trivs bra..
 
 
Imorgon börjar ett av barnbarnen skolan igen och om ytterligare en vecka är det skoldags för de två äldsta barnbarnen att börja skolan igen. Hur fort går ett sommarlov? Det kan man fundera på...
Heldagar vid sjön med bad, fika och läsning är ett tag sedan. Kroppen går mot blekare hud igen och jag saknar redan mina bruna ben även om de är ganska bruna fortfarande.
 
 
Avslutar med dagens gladis som får bli ett citat från en konversation jag hörde i bästa parken idag. Bakom mig på väg till Körsbärsdalen gick det några, som jag bedömde det, nöjda parkbesökare och en av dem sa: "Allt från ettåringar till 90-åriga gubbar har roligt här - fast på olika sätt". Det tyckte jag var så bra sagt, sant och klokt så där sätter jag punkt på detta inlägg. Punkt!