Tack IKEA!

Ja ibland är IKEA det bästa som finns...tex när man glömmer sin plånbok hemma och är kaffesugen. Ett antal gånger under årets första månader har vi skjutsat en av de bästa till Jönköping då han repat i Melancholia på Spira. Vi har fördrivit timmarna med att på IKEA dricka kaffe, kolla mobilen (!?) och sista timmen kolla svtplay i bilen. Det har funkat bra. Ok, jag har kollat i lite affärer (PolarnoPyret, Å, Myrorna, Erikshjälpen bl a ) några gånger också. Men så var det då det där undantaget förra veckan när jag hämtade vid skolan halv tre och vi for mot Jönköping. Resan går bra och ingen snö denna gång. Strax före Eksjö kommer jag på att jag inte har med mig plånboken och har alltså inte en enda krona att spendera. Men det finns lösningar på det mesta. Passageraren betalade för farmor på Burger King i Eksjö och jag kunde swisha pengar och göra mig kvitt. Så långt lugnt. 
Lämnade av vid Spira och skulle hämta där 4,5 timme senare. Som vanligt blev det IKEA och visst fick jag kaffe. Med medlemskortet i mobilen och gratis kaffe måndag till fredag för medlemmar så blev det kaffe och tre timmar i fåtöljen  Sedan lyssnade jag på radio i bilen 1,5 timme...
 
I torsdags såg vi Melancholia och det var en stark upplevelse där publiken delvis var delaktig. 
 
 
Att vara farmor och sitta där i tre timmar och se en av de bästa på scenen det är omtumlande, rörande och mäktigt och tårarna fanns där i ögonvrån titt som tätt. Enda barnrollen och där spelar en av de bästa #älskade barnbarn. Någon sa till mig "Vad ska det bli av honom"? Ja, ni han behöver inte bli något - han är redan något - sig själv. Vårt äldsta barnbarn som om en månad blir tonåring, så modig och så fin på alla sätt - det räcker långt!!  Att uppleva hans glädje efter föreställningen var helt underbart. På hemresan åt han sedvanligt farmors hembakade bullar vilket blev en traditon under dessa resor.
 
 
 Pensionärslivet rockar fett när man har fyra av de bästa att finnas till för och bara njuta av att de är de fina fina personer som de alla fyra är.  Livskvalite rakt av. Punkt.
 

Jag fattar vinken

Det kan inte sägas tydligare om än på ett fint sätt. Någon tycker uppenbarligen att jag behöver öka på träningen. Jag vann en träningsoverall på innebandyns lotteri efter att ha köpt lotter av en av de bästa #älskadebarnbarn. Jättefin vinst så tack för den.
 
 
Bara att sätta fart, finns inget att skylla på. Dagens träning blev en första tur på cykeln i virvlande vindar, ibland mot- och ibland med. Körde både asfalt och skogsväg som stundtals var mer som en stig och dessvärre var det bitvis tjockt med grus. Det blev att kliva av cykeln några gånger då smala däck inte passar så bra ihop med tjockt grus. Men så härligt det är att cykla och uppleva den fantastiskt fina naturen. Passerade en porlande bäck och det om något är väl vårkänsla av bästa sort. 
 
 
Å när jag ändå var varm och högröd så varför inte köra lite inomhus också..
 
 
Bjuder på den noga färgmatchade bilden..allt från matta till kinder... NU skidskytte på tv och därefter raggmunk och stekt fläsk. Tugga och svälj, trevlig helg!
 

Börja om från början

Safta, sylta, skörda ja, det hörde till vardagen i familjen när barnen var små och vi fortfarande var unga. Det var ganska olika hur sysslorna fördelade sig. Sönerna kunde mutas med pizza för att få vinbären från buske till skål och vidare in i köket till mig. Känner nog att jag var den som kokte, rörde, skivade, sköljde och fyllde på burkar och flaskor. Ätandet hjäptes vi åt med. Sönerna blev äldre precis som vi och trädgården var förträffligt enkel att sköta utan odlingar  att ta hand om. Sagt och gjort bort med vinbärsbuskar, plommon- och äppelträd. Plommon var gott att äta en vecka och marmeladåtgången minimal så varför hålla på med odling och allt som där hör tlll? Latmasken tog över och det har alltid varit nära till affären... Den rensade svampen och lingonen kom inte heller längre.. saknar dig pappa! 
Men nu är det dags för andra bullar...eller grönsaker.  Med pensionärslivet så har tiden och lusten kommit tillbaka att odla Gurkorna förra året gav mersmak. Tomater har vi odlat i krukor varje år och det fortsätter vi med. Så gott att äta solvarma tomater som godis och jag vet en tre-åring som gillar att få med sig tomater hem. 
 
Odlingsteg 1 är inlett idag: 
 
 
Har petat ner de första fröna och satt några blomskott. Lite störigt att ha de så här i x antal veckor. Men men jag har skippat tanken på växthus då tomten är liten.. så jag får stå ut att det kommer se ut så här ett bra tag. Fler fröer ska sås... 
 
Tog fram skissblock och pennor och gjorde en mycket enkel första skiss för hur det ska bli på tomten. Behöver implenteras i god tid... Skissen ska förfinas och inköps- och arbetslista ska tilläggas. Jag älskar att skriva listor på det som ska göras. Så skön känsla att stryka på listan för att sedan renskriva och fylla på med mer. Tror mina gamla arbetskamrater känner igen mig i detta, eller? Ska väl tillägga "Post-it-lappar" i olika färger för att vara säker på igenkänning. Jodå, jag har ett lager med postisar hemma. Fyller alltid på lagret i Ullared (snart dags!)  och på Biltema. 
 
 
Ska utveckla skissen med växtsorter, färger och visualisera ett superresultat. Kan jag få be om lagom med nederbörd och sol och värme denna sommar? Den övre raden på skissen med komposter och odlingslådor är på plats sedan länge, allt annat ska kompletteras med.
 
Jag gillar återvinning och har därför ett pennställ i toppklass: 
 
 
Bestickstället från förra diskmaskinen är perfekt. Dags att sortera pennorna igen ser jag... men inte nu.. nu blir det .... nåt annat... FIKA!