Dagarna de går och går..

efter varandra... måndan försvann, tisdan försvann .. och likadant med alla dagar. Pensionärslivet är inte det minsta långsamt. Förstår inte hur jag hann att jobba ...
 
 
Det blev tyst och tomt i söndagskväll med bara mig o nödenolusten hemma efter intensiva två veckor med barnbarn i huset, utflykter, lek och bästa parken, ja ni vet Astrid Lindgrens värld och också lek på Astrid Lindgrens Näs.  Nu laddar vi om för stockholmare på besök. Härligt! 
 
Mina odlingar växer och frodas och nu äntligen är det flera gurkor på gång. Som jag väntat.
 
Ska bli spännande att se hur det går med purjolöken som jag sått - än så länge ser det lovande ut. 
 
 
Jag ser detta år som ett provår att komma igång med odlingar igen och hur jag ska ordna till det till nästa år håller jag redan på att fundera på. Två pallkragar till står ännu oanvända.... 
 
 
 
Idag är det 42 år sedan nödenolusten och jag flyttade ihop i en tvåa med en hyra på 600 kr i månaden. Jag tyckte det lät längesedan men jag har kontrollräknat och det blir samma svar varje gång. Ni ser .. dagarna de går och går... 
 
 
 

Endast det bästa är gott nog

Ja, så tänker jag om bröd, glutenfritt bröd, och hembakat är det bästa. Innan jag blev en glad pensionär så bakade jag väldigt sällan, framförallt inte glutenfritt. Nu bakar jag allt bröd både glutenfritt och "vanligt" och kan bara konstatera att det är så stor skillnad på hembakat jämfört med "butiksköpt". Tiden till bakning har jag numer och det är roligt och ger ett mätbart resultat. Fick ett paket av det bröd som tidigare var min favorit av det köpta GFbrödet. Som en sann smålänning (dock född i Östergötland) så slängs ingen mat/bröd så idag blev det köpebröd till frukost. För det första så luktade det allt annat än bröd när jag öppnade förpackningen och för det andra så var det inte alls gott, nästan oätligt jämfört med hembakat och den annars så goda osten smakade inte heller gott. Kan det bero på förtjockningsmedel, surhetsreglerande medel och den beskyddande atmosfären som förpackningen är? Nej, tacka vet jag hembakat med bara kända naturliga ingredienser som gfmjöl, sirap, salt, brödkryddor, filmjölk, rapsolja, havregryn, solrosfrön eller lite lingonsylt (hemkokt). Baka mera... om jag får bestämma.. och det får jag här hemma, framförallt när det gäller bakning. 
 
Odlingarna växer och idag ska dill skördas för infrysning. Sallad finns och det är både tomater, squash och gurkor (pyttesmå ännu) på gång. Massor av blommor på gurkplantorna så mina förhoppningar på skörd är stora. 
 
 
 
 
Mitt första försök med physsalis följer jag med stor spänning och kolla, de är på G: 
 
 
Dahlior, pysslingkrage, malvor, ringblommor och krasse växer så det knakar. För att inte tala om pelargonerna som stortrivs och blommar rikligt. 
 
 
Tack och lov att det inte är lika varmt som förra sommaren utan det har kommit regn och fyllt på tunnorna så vi har haft rikligt med regnvatten för amplar, krukor och pallkragsodlingarna. Förra veckan fick vi hem en beställd vara till en reparation och till min glädje var det förpackat i två pallkragar. Jag kan utöka odlingarna! Nödenolusten är inte lika förtjust 😀. 
 
Vädret, ja nu är det lite för kallt för min smak, men som min kompis (också pensionär) sa "skönt att inte behöva slösa semesterdagar på detta väder". Sug på den ni ... och kom ihåg att solen lyser alltid, också när vi inte ser den 🤗