Spritt språngande galen?

Storstädning av pärmar har stått på agendan denna vecka. Man kan ju undra hur det står till, eller hur det stod till!?? Varför i hela världen sätter man in tidsbegränsade rabattkuponger att spara i en pärm?? 2010 sparades dessa och det är nog ingen idé att testa om de gäller i affären... men jag fick mig ett gott skratt. Spritt språngande galet, ja men det är en diagnos som gått över och nu sparas inga gamla kuponger. Kuponger tillhör det förgångna, men extrapriser gillar vi fortfarande. 
 
 
Nu är det färdigrensat och 15 pärmar blev tre. Vilket slöseri med alla dessa pappersfakturor man fick "då"  Tur att det skett en förbättring på det området med e-fakturornas intåg. I allt sorterande och rensande hittade jag några riktigt roliga minnen. Tex en vimmelbild från tidningen Springtime från oktober 1993 där jag lyckades komma med på bild från Tjejmilen. Det var då det, när jag var ung, stark och hyfsat (=mycket)  vältränad. 
 
 
Hittade också en artikel från Förskoleforum där jag 2010 intervjuades i min roll som förskolechef i Vimmerby kommun. Gillar inte fotot då jag när jag ser det bara tänker på att det här är en persom med en ännu inte upptäckt tumör.Här visste jag inte vad som skulle komma... och hur sjuk jag skulle bli. Men hej tjolahopp jag är frisk och så innerligt tacksam för det. 
 
 
Annars? Ja, jag hänger inte riktigt med. Kände mig som ett enda stort frågetecken idag när jag var ute. Vad är det för värld? Alldeles nyss vit och kall och idag 13 plusgrader och så gott som barmark. Hur gick det till?? I rabatterna händer det grejer. Älskar vinter men säger inte nej till att våren tränger sig på. Härligt med sportskor på fötterna igen och ljuset, som så tydligt visar var jag behöver ta ett tag med dammtrasan, är välkommet. 
 
 
 
 
Fredag imorgon igen, tycker att det bara är måndag och fredag. Veckans tulpanbukett är på bordet och det är förberett för fredagstaccos. Man kan äta det även om det i hemmet bara finns pensionärer. Tänker att vi nog hade ätit det denna vecka om det inte varit pandemi som gjort att det traditionella besöket av barnbarn inte blivit av. Inget barnbarn på besök betyder också att farfar har sluppit att bli hänvisad till gästrummet för att få sin nattsömn. 
 
 
Skickar er till sist en hjärtehälsning med en bild på mitt absoluta favoritträd alldeles utanför tomtgränsen. En helt vanlig björk med ett budskap. Jag har ringat in hjärtat som ett av barnbarnen för några år sedan upptäckte i trädet och visade för mig. Jag tittar på hjärtat varje dag, ibland många gånger och då tänker jag på den fina upptäckaren och de andra fyra finingarna också. Längtar efter dem, våra fina barnbarn, de bästa för oss. Ge mig två doser vaccin, helst nu eller igår - det är en stark önskan hos mig och också hos nödenolusten. 
 
 

Spyr galla verbalt

Jag är oftast positiv i mina tankar men idag kände jag bara att nu orkar jag inte läsa fler artiklar om pandemin. En tredje våg på väg, chefer som missbrukar sin ställning och går före i vaccinationsköer, brist på vaccin, lockdown eller inte, rätt eller fel av Sverige, virusmutationer, ny covidstudie, dödstal, så många smittades i din kommun den här veckan, experter som siar om en framtid som inte går att förutspå, statistik och jämförelser som jag inte tror går att lita på tex beroende på hur och vad som rapporteras in i olika länder...räcker det??  Jag begriper att det fortfarande är en oerhört svår situation som långt ifrån är över. Jag fattar hur det drabbar olika branscher, företag, enskilda människor och att pandemin kommer att påverka våra liv och vårt samhälle långt framåt i tiden. Men just idag fick jag nog av medias bevakning, av kritik mot beslutsfattare, experter och myndigheter. Så lätt det är att kritisera och häva sig för bröstet när man inte är i situation att fatta beslut eller när man sitter i opposition. Jag är övertygad om att vem som än suttit i beslutsfattande postioner kring pandemin så hade man fått kritik. Nej, media ska inte sluta bevaka och kritik utvecklar men då ska det vara konstruktiv kritik. Idag känns det tungt med alla restriktioner och saknaden av att umgås med de nära och kära är tärande. Biljetterna till teatrar och konsert som ligger och väntar på att användas under 2021 lär bli oanvända....suck.  Nej, nu får det vara färdigspytt för idag. Jag har bara en önskan och det är att jag och du och alla andra har viljan och förståelsen att följa de restriktioner som finns. Det tror jag är enda vägen att få ett slut på smittan och att vi så småningom får leva lite friare igen. Punkt. Slut. Färdiggnällt för idag..
 
Ändrar mig...pyttelite gnäll till: så trist med plusgrader som tär på snön.. men å andra sidan kan liten frusen knopp inge hopp. Avenbokens snötäckta bruna blad kommer säkert även i år övergå till friskt grön häck som vi gömmer oss bakom och intar kaloririk hembakad sommarfika. 
 
 
Fredagssysslorna är avklarade. Bakat semmelkaka, fredagsbuketten placerad på bordet, rena tvätten vikt, blommorna vattnade allt till ljudet av Lars Winnerbäcks ljuva stämma. Jag fastnar lätt för en artist i taget och lyssnar om och om igen och just nu är det Lars W. Ulf Lundell och Bruce Springsteen är tillfälligt satta på paus precis som Så mycket bättre från 2020. Lite Leonard Cohen sen kanske? Eller Iron Maiden det var ett tag sedan....
 
 
 
 
Återstår idag att göra kroppkakor enligt recept av Leif Mannerström, påbörja rensning i pärmar fulla med fakturor på inköpta böcker, kläder, foto mm många fakturor så gamla som 10 år och mer. Varför har vi ( ja det är vi i detta fall) sparat allt detta?? Jag ska också kryssa för böcker som jag villhöver i bokreakatalogen och kommer att köpa. I många år bakåt har jag bestämt att inte köpa något på bokrea och varje år trillar jag dit ändå. Så då är det bättre att från börja planera inköpen. 
 
 
Vill du ha lite tv-tips? Kan verkligen rekommendera "Hjälp! Jag ska gå på opera." på SVT-play. Sååå bra. Jag betade av 4 avsnitt direkt och det kommer några till i mitten av mars. Kan också varmt rekommendera "Designhistorier" också på SVT-play. 6 avsnitt och det handlar om möten mellan banbrytande formgivare då och nu. Avsnitten heter "Matta, Lampa, Mönster, Glas, Klänning, Hus." Applåder för SVT för dessa program helt i min smak.
 
Njut av fredagen hörrni, vad ni än ska ta er för. Kram, kram 🤗

Fritidsgård anno 2021

Fritidsgård modell 2021 för oss som är åldersplussare lär vara matbutikerna. Läste en artikel om det någonstans, la inte på minnet var, och tänkte att det är ju lite sanning i det. Jag försöker att handla en gång i veckan på tider då det inte är rödflaggat med högt antal kunder. Tycker att det går bra med avstånd för det allra allra mesta. Det är ett annat flöde jämfört med innan pandemin, kunder man möter stannar upp och väntar in eller väljer annan väg. Men visst 17 blir man glad om man möter någon man känner och får en pratstund med. Det gäller bara att inte stå i vägen i butiken såklart. Visst är det otroligt uppiggande att prata i verkligheten och uppfatta nyanser, miner och gester i samtalet. Jag är så nöjd med mitt självvalda pensionärsliv men efter ett år med pandemi så känns det när man träffar någon att prata med att det är bristen på sociala kontakter och möten med andra som dränerar en på energi. Mina systrar är utsatta för messengerterror från mig, jag "måste prata" med dom. Blir de för trötta på mig så får de blocka mig, jag tror jag skulle förstå... eller inte... 
Märks på promenader att pratet med andra saknas och då inte bara av mig. Det blir ibland långa pratpauser med avstånd på trottoaren. Mycket uppiggande och så härligt det är skratta tillsammans med andra och skvallra lite lagom om ditten och datten.
 
Från fritidsgården till stallet. Nej, jag är aldrig i något stall men jag anser mig faktiskt ha alla hästar hemma. Har aldrig varit någon hästtjej men under mellan- och högstadietiden läste jag varenda hästbok som fanns på biblioteket och jag tyckte om läsningen. Någonstans i mig finns det väl ändå någon form av att gilla hästar. Varför skulle jag annars ha detta på hyllorna?
 
 
 
Hästarna på nedre bilden dekorerade jag för flera år sedan med kylskåpspoesi, knappar, pärlor och gamla mynt och sedlar. I mitten har den vita stått naken i flera år men som alltid - till slut fick jag en idé och skred till verket i veckan. Det fick bli en punkig variant dekorerad med metallknappar, broschnålar och tryckknappar och benen lindade med garn. 
 
 
 
Blev nöjd kan/törs jag säga... och nu kan jag stryka "hästpunkten" på listan👌
 
 
Fredag igen och så gott som halva februari har runnit iväg. Snart är det dags att inventera bikiniförrådet. Misstänker att jag inte behöver köpa något... Inga resor till solen = mindre slitage på badkläderna. Suck. 
Nu till köket för att fixa en uppiggande smoothie. Blir det bra nödenolusten? "JA" kommer han att svara, Jag är säker på det. Punkt.