Tråktisdag

Tråktisdag som är kall och mulen. Jag fryser trots tjock fleecetröja på. Händerna är iskalla men vantar på inomhus är väl att ta i... Vardagssysslorna är avklarade: tisdagshandlingen med pensionärsrabatt, tvättat lite, diskmaskinen körd, rengjort klädnyporna inför att torka tvätten utomhus, har beundrat dahliorna som börjat sätta fart i sina plastpåsar med jord, potatisen skalad av nödenolusten, ett viktigt dokument är skrivet och nu funderar jag på om jag ska orka gå till brevlådan. Svårt beslut ... haha..
Det bara dök upp i skallen: Vad är skillnaden på postlåda och brevlåda? Googlade...

"Det pågår nu lite av en kampanj för att få oss att skaffa så kallad digital brevlåda. I denna digitala låda ska då post från myndigheter som skatteverket landa snabbt och säkert. Skatteverket lockade också med att om man skaffade digital brevlåda senast första mars, så skulle skatteåterbäringen komma före påsk.Man kan ju undra vad som egentligen menas. En brevlåda är något helt annat än en postlåda. I en brevlåda stoppar man det man vill skicka till någon. Är det Postens låda så är den gul eller möjligen röd när det lackar mot jul.En postlåda är en låda där du får post, oftast räkningar och julkort numera.Det är lite konstigt att en myndighet som Skatteverket inte kan skilja på postlåda och brevlåda /.../  Jag tror jag ska skaffa digital postlåda när det kommer en sådan. Digital brevlåda tror jag får vara tills jag blir påtvingad en sådan."(utdrag ur text  från Dalademokraten mars 2017) 

Där ser man vad tiden går och så fort saker förändras. Det är inte ofta det ligger post i lådan, varken räkningar eller julkort. Idag kommer räkningarna och myndighetspost så gott som alltid digitalt, så också kvitto från shoppingrundorna. Bra utvecklig tycker jag. 
 
Våren är inte digital i alla fall, den upplevs med full kraft med både varma och kalla dagar. Ena dagen sitter man i solen och jagar lite färg, från blåblek vinterhud till lite mer solbrun och andra dagar är det tjockkläder på för utomhusvistelse eller helst slappa i soffan inomhus. Det är väl det som är livet. Jag fortsätter uppmärksamma och glädjas över hur blomningen sätter fart. Hav av vitsippor, tussilago, vårlök och knoppar börjar komma på avenbokshäcken och honungsrosen jag satte förra året har överlevt vintern. 
 
 
 
 
 
 
 
Under en av förra veckans skogspromenader fotade jag en bädd av vissna ormbunkar, tyckte det såg ut som en mjuk o skön heltäckningsmatta.
 
 
Sista tulpanbuketten för säsongen är förpassad till komposten och nu är årets första bukett från trädgården intagen. Lungört som jag gillar skarpt.
 
 
 
Nu har lite tid runnit iväg och jag har fått upp värmen och ska ta klivet till köket för att fixa till dagens middag. Pära, sås, köttbullar och broccolibuketter blir det. Ska bli gott. Sen blir det väl läsa, se på tv och ta det lugnt. Önskar dig en fin kväll trots tråktisdag... men det kanske inte du har haft....
 

Kommentarer :

#1: Izabelle

Åh jag skulle också vilja ha Dahlior men jag orkar inte hålla på 😔🌸 Fina bilder!

skriven
#2: Izabelle

Åh jag skulle också vilja ha Dahlior men jag orkar inte hålla på 😔🌸 Fina bilder!

skriven

Kommentera inlägget här :