Penna och papper = skrivglädje

 
Det är en underbar känsla att skriva för hand och jag kan riktigt längta efter det. Tänk så mycket minnesanteckningar jag skrivit för hand när jag studerat till förskollärare, specialpedagogik, rektorsutbildning och lite kortkurser här och där. 
Ett handskrivet brev är något annat att få än ett mail eller sms. Här kommer bilder på ett brev från nödenolusten och från brev som hans pappa Alvar skrivit till sin kära Ingrid. Alvar dog långt innan jag och nödenolusten blev ett strävsamt par. Jag önskar att jag hade fått träffa honom i livet men så blev det inte, men vilket skatt det är att vi har kvar dessa brev. 
 
 
 
 
Fin handstil och jag undrar om "k" betyder kramar eller kyssar?? Det där att inte skriva ut hela ordet känns som en påminnelse från tonårstidens dagboksskrivande då det fanns koder för allt möjligt i mina dagböcker. Dagböckerna är slängda för några år sedan och det känns bra. Mina gamla minnen av dagbokstyp lämpar sig bäst för mitt eget minne...haha..
 
Byter ämne nu innan jag blir för nostalgisk. Här hemma blommar det rött fortfarande. Senfärdiga amaryllisar kastas inte ut. Amaryllisar, luktärter och dahlior är nog mina absoluta favoritblommor. Så håll till godo med lite blomster och njut av söndagskvällen. Det ska jag göra mumsandes på en glutenfri semla. 
 
 
 
 
 
 
Att skriva brev till sin käresta är som att rita en skinksmörgås när man är hungrig.
Carl-Gustaf Lindstedt
 
Ursäkta att jag inte har skrivit på länge. Men det har inte Shakespeare heller.
Franklin P. Jones
 
 
PS Sommarens dahliaknölar är beställda. Tjoho!

Varken brödlös eller rådlös...

I´m back - så gott som i alla fall, tog en första promenad igår. En kort promenad. Fortfarande släpper inte förkylningen riktigt taget men orken är på uppåtgående. Förkylningen har jag delat med mig av till nödenolusten, i nöd och lust ni vet 😜. Han har mina sympatier, jag vet hur trist det är. Han är olyckligt ovetande om ett förslag som ska komma när han piggat på sig😁 
 
Det går inte åt så mycket mat när man inte är på topp. Soffläge kräver inte så mycket kaloriintag men jag har varit sugen på semlor i flera dagar. Kollade recept... kollade i frysen... och där fanns det ganska många solbullar... Så varken brödlös eller rådlös så vips blev solbullarna till semlor utan lock. Gröpte ur vaniljkrämen och fyllde med mandelmassa och så på med grädde. Locket brukar jag alltid äta upp först så det spelar ingen roll att lock saknas och det gjorde att jag sparade in på florsockret. Lite mindre sött alltså. Mums filibabba säger jag trots att semlorna är skitfula till utseende.
 
 
 
 Halva januari kan snart prickas av, det är längre dagar, temperaturen ute åker berg- och dalbana och det är hoppfullt att för varje dag blir det lite lite ljusare. Covid håller greppet om oss men nu är det ju vardag och en vana att vara mindre social irl än "förr". Black week erbjudandena (mailbomningen) har ersatts med mail om "vårens nyheter" för garderoben,  nya serier och program på olika tv-kanaler och nya inlägg på Kivra med uppdaterade uppgifter om 2022 års pensionsutbetalningar. 
Jag har så många projekt på gång så det är svårt att välja vad jag ska börja med; scrapbookingalbum, några olika födelsedagsöverraskningar, syprojekt, stickning, trädgårdsplanering, mm. Stort bekymmer - nej! Angenämt bekymmer - ja! Ni lär få se vad det blir. 
 
 
 
Avslöjad! Både Noblesse och polkagrisar i bild. Hej hopp i galopp.
 

Trött, less och blasé

Jag är uttråkad i kubik. UTTRÅKAD!! Såå trött på att vara förkyld, ha feber, nysa och snora. Kändes för ett par dagar sedan som jag nös oftare än jag andades. Nej, det är inte covid vilket jag fått testsvar på. Så less på att ligga i soffan och kolla på tv, så less på att inte ha ork till roligheter eller åtminståne till lite lätt promenad i det underbara vintervädret. Så less på att inte ha ork till att läsa en bra bok. Övermättad på spel på mobilen, utled på att googla och inget kaloririkt onyttigt gott finns det att stoppa in i munnen till tröst... om jag inte ska gå lös på de resterande chokladdoppade nougatbollarna som vi med stor andakt äter en halv var till efterrätt... finns visst några polkagrisar kvar också men det är inte det jag är sugen på. En stor semla vore gott... tror jag...
Ja, jag är gnällig idag och jag skäms inte för det, måste bara få ut gnället nån stans. Veckans krossade pepparkakshus får stå som symbol för min uttråkade gnälliga dag...
 
 
Eftersom jag inte har kunnat njuta av den fina vintern så finns det som tur är fina  blomster att njuta av här hemma...varsågoda:
 
 
 
 
 
 
Om jag riktigt skärper mig så finns det saker att vara nöjd över även idag, efter jag fått gnälla av mig...
Listan med 2022 års olika projket är uppdaterad och kommer räcka till många månaders aktivitet. En ny klänning från Gudrun väntas bli levererad mot slutet av januari enligt erhållet leveransbesked. Alltid något.... och där tog skrivlusten lust. Adios!