Solen skiner, köp gardiner....

Solen skiner, köp gardiner. Månen ler, köp fler! En klassisk ramsa som känns som Hellsing skrivit den men men är lite osäker på det. Nåja, här ska inte köpas några gardiner trots att solen skiner. Här googlas det idag på jeanskjolar (precis som jag gör varje år) och sommarklänningar. Kjolar och klänningar kan man absolut inte ha för många. Svinkallt ute idag men vem längtar inte efter att svinga sig ur sängen på morgonen, på med en färgglad klänning och ut i sol och värme? Gärna kompletterat med bad och/eller besök i Astrid Lindgrens Värld. Fast å andra sidan kan jag sakna att det inte varit en snörik vinter.  Njuter av tulpaner och tar en dag i taget här hemma. Nästa vecka är det dags för US LInköping igen och i väntan på det hoppas jag alla baciller håller sig långt ifrån mig. 
 
Förra veckans bukett:
 
Igår satt jag ca tre timmar och svarade på en SIFO-undersökning. Det blev ett kul tillfälle för reflektion kring mina vanor och mina tankar om reklam, surfande på olika enheter, tv, radio, tidningar, inköp, vilka varumärken jag känner till och vilka jag köper, butiker, bilar, samhälle och näringsliv och det mesta som man möter i vardagen. Väckte många tankar om vilka val jag gör och varför jag väljer att köpa just de varor jag köper. Vad läser jag? Vilka tidningar gillar jag? Vilka är mina intresseområden? Har jag planer på att renovera hemmet? Vem har hand om hushållets inköp? Hur viktigt är det med att välja klimatsmarta produkter? Med mera... Som tack får jag tre trisslotter och nu väntar jag på att en stor summa pengar att leva loppan för trillar in - haha, drömma kan man  ju göra. Det blir väl några skrap och lite skräp till soppåsen och så är det roliga över. 
 
En fundering apropå sociala medier som jag undrar över ibland. Låt säga att personen X ställer en fråga på facebook om titel på en bok eller var man kan köpa en viss vara. Varför skrivs det 20, 30 likadana svar när man sett att personen redan fått svar? Vill man visa att man vet också minsann? Blir svaret mera sant om man får 30 likadana svar som om man får ett eller två? Bara en tanke men inget att bry sig om egentligen. 
 
Snart dags för middag. Pasta med ostsås och chorizo. Imorgon blir det godare då det serveras renskav med purjolök och svamp. 
 
Veckans bukett:
 
Tack och hej leverpastej!