4 fulla tunnor

Äntligen! Sällan har väl ett regn varit så efterlängtat som nu. Underbart att höra regnet smattra mot altantaket på kvällen igår och i natt. Dessutom så skönt att inte behöva använda vattenkannan idag mer än till de amplar och krukor som finns under tak. Det var njutbart att flera gånger inatt gå ut på altanen och lyssna till ljudet av regnet och känna friskheten. Ca klockan 02 stängde jag utkastaren till tunna ett då den var full sedan ett tag. Bara tre till tunnor att fylla..och de är fyllda sedan flera timmar tillbaka. Har väl aldrig kollat väderprognosen så många gånger som de senaste dagarna och följt hur mycket regn som förväntades kunna komma, allt från ca 4 mm till uppåt 18 mm, med en försiktig inställning att inte tro på detta förrän jag sett att det faktiskt kom regn. 17 mm har vi fått tills nu. 
 
Konstigt att efter denna värmebölja gå ut och känna svalkan och minnas hur det kan kännas när det  regnar och regnar och regnar flera veckor i rad. När jag bytte jobb för många år sedan såg jag fram emot 7 veckors ledighet med sol, bad och bokläsande vid sjön. Den sommaren regnade bort helt och hållet. Böcker gick ju att läsa trots allt...men kul var det inte.
 
Gick en runda i vår lilla täppa och fotade växtligheten som tar sig så smått. Jag har ju direktsått allt så det tar lite tid till det går att plocka blommor till fina buketter. Jag väntar gärna och jag har en tydlig bild på näthinnan hur resultatet förväntas bli. Har burit kannor varannan dag till pallkragarna för att hålla allt vid liv....
 
I slänten vid tomtgränsen har trots torkan de förra året satta skogsklematisarna överlevt, det är tänkt att de så småningom ska täcka slänten...
 
Honungsrosen har också överlevt och nu är det gått om knoppar på den.. knoppar med löss..behandlar med såpvatten..
 
Grönt och fint i pallkragarna..
 
 
 
Daggkåpan är jättefin..
 
Schersminen levererar...
 
Amplar och krukor sköter sig bra..
 
 
 
 
Blommorna från Alséns är alltid pålitliga..
 
Att kärleksörten bara är en knapp decimeter hög, att gräset är gult och kruttorrt, att perenner vissnat ...ja det får man helt enkelt inte bry sig om denna sommar.
 
Det var det om regn, växter och trädgård. Skönt med en innedag idag och jag njuter av minnet från gårdagens besök i bästa parken Astrid Lindgrens Värld. Varmt men tack vare molnigheten blev det en skön dag. Åtta föreställningar betade vi av i Katthult, Villa Villekulla, Rasmus lada, Körsbärsdalen, Törnrosdalen, Mattisborgen och vid Lilla scenen. Heldag i parken kräver mat och vi åt så gott.
 
I år är potatisbullarna glutenfria (minns jag rätt så var de inte det förra året) och de serverades med stekt fläsk och lingon. Proppmätt blev jag och det var riktigt gott. Kommer ätas flera gånger i sommar men då blir det nog barnportion, det räcker att bli lagom mätt. 
Idag blir det köttfärslimpa på tallrikarna vilket passar denna ljuvligt svala och regniga söndag. 
 
Önskar dig en fin söndag och som jag minns det från konfirmationen så skulle söndagar användas till omväxling, vila och gudstjänst. Vila blir det och regnet står för omväxlingen och det där med gudstjänst, ja där citerar jag drängen Alfred "det tar vi allt och skiter i".