Årets jobbigaste skoldagar

Tacksam att jag för länge sedan lämnat skolan och slipper både dymmelonsdag och 1 april i skolmiljö. Minns ni hur det var? Dymmelonsdagen, dvs onsdagen före påskhelgen, dagen då man laddade upp med ett lager med små lappar med budskap/texter. Sedan gällde det bara att fästa lapparna på kompisars ryggar OCH akta sin egen rygg för misstänkta småknuffar som försökte dölja att man fick en lapp på sig. Det var mycket lappar med texter som "sparka mig" "pussa mig" jag är kär i X"  "jag är en apa" och allt möjligt hittepå. Oftast var det inga snälla texter på dessa lappar vilka har ett namn: dymmelonsdagspass. Men det var en dag när man höll kroppen igång med att springa hit och dit för att fästa lappar och inte minst för att undvika att bli lappad. Förekommer detta idag? Har du varit med om detta?
 
1 april var också en jobbig dag och det gällde att hålla sig alert och vara misstänskam på allt. Jag kan erkänna att det var roligt om man kunde lura någon men mycket mindre roligt att bli lurad själv. Kommer ihåg att jag tyckte om när 1 april inföll på lördag eller söndag så man slapp anspänningen. Däremot har det varit många roliga aprilskämt i tidningar och på tv som jag minns med glädje. Det bästa måste väl ändå vara från 1962 när man lurades att tro att man med en nylonstrumpa kunde förvandla den svartvita tv: n till färgtv?
 
Dymmelonsdag och 1 april denna vecka, två dagar i rad. Hade det varit 60-tal hade jag tyckt det varit pest men nu sitter jag lugnt i soffan och minns... som den glada pensionär jag är. 
 
Nytt ämne: De senaste dagarnas promenader har bjudit på vårlig fägring, bara att njuta. 
 
 
 
 
 
 
I trädgården har en från i höstas omplanterad mycket klen planta av lungört överlevt och en pytteliten blomma visar sig nu. Så glad jag blev för detta.
 
 
Men nu kommer veckans gnäll och skäll: HUR. SVÅRT. KAN. DET. VARA. ATT. TA. MED. SITT. SKRÄP. HEM. ISTÄLLET. FÖR. ATT. SLÄNGA. DET. I. NATUREN? I vitsippehagen idag låg det plastpåsar, flaskor, snusdosor mm. Skärpning!! Det är 2021 och orkar du bära en flaska full med dryck orkar du säkert bära hem den urdruckna flaska och sortera i rätt "avfallslåda"!! Eller!!??
 
 
Slutar med dagens gladis: Ikväll är ett favoritprogram tillbaka med ny säsong på Svt. Kulturfrågan Kontrapunkt  klockan 21.00. Kommer vara bänkad i soffan eller ja, jag kanske ( = helt säkert)  har tippat omkull i soffan och jag ska njuta varje minut. 
 
Skärtorsdag imorgon och det är nog bäst att stanna hemma. Ingen resa till Blåkulla med gällande restriktioner. Kvasten får stå kvar i förrådet... Men mandeläggen ska jag lassa in liksom jansson, äggen och ädelosten. Absolut ingen sill för mig. Det blir en lugn coronanapassad påsk tillsammans med gamla kära nödenolusten. Men påsken 2022 hoppas jag på många gäster i olika åldrar - hoppas du också på det?
 
 

Jojo... be patient...

Det är bra att ha tålamod och inte hetsa upp sig i onödan...det var med en icke förvånande suck jag tog emot och läste mailet  om flyttad konsert.. igen... I september 2019 köpte vi biljetter till konsert på Ullevi med Håkan Hellstöm. Konserten skulle gå av stapeln i augusti 2020. Först blev det flytt till 2021 och nu flytt till augusti 2022. Förväntat, javisst men åh vad jag längtar efter att gå på konserter och teater.  Gissar att det snart kommer fler mail med budskapet "flyttat datum/årtal" på evenemang vi har biljetter till.. Tur att det finns digitala föreställningar att spana in på Svtplay och olika teatrar i väntan på live-upplevelser. Googla på så hittar du säkert något som passar dig.  
 
Annars då? Ja våren traskar på och bjuder på olika vårtecken. Så härligt att upptäcka de första blommorna, både i trädgården och i skog och mark, och så välkomna fjärilarna är. 
 
 
 
 
 
 
Förra året smög sig en gullviva in i häcken på vårbaksida. Jag flyttade den i närheten av pallkragarna med hopp om överlevnad. Kollade idag och jajamen, plantan har överlevt. Kan man vara glad åt lite , ja då har man mycket att vara glad över. Sant!
 
 
En liten purjolök har också överlevt och den ska jag använda såklart.
 
 
Fredagsmyset med tv-tittande och något gott att stoppa in i foderluckan är bara några timmar bort. Fredagsbuketten är på plats. Ytterligare en vecka kan bockas av och läggas till handlingarna. 
 
Ett sätt att få veta hur en människa har det är att ta reda på om hon längtar efter fredag eller måndag.
        (Stig Johansson)   
 
Jag behöver varken längta efter fredag eller måndag, veckorna går så fort så ibland känns det som det bara är fredag eller måndag. Härligt att dagarna rullar på och varje dag är en gåva..  trots pandemi och restriktioner.  Det är mitt val att se det så..fast ibland gnäller jag över skitcorona. Jag är ju bara människa jag med. Fredagskram till Dig från mig 🤗  
 
 
 
      

Sol- och badresefrosseri

När hundan ska man få vaccin? Vill ha nu! Vill göra saker, träffas och umgås och få påfyllt med energi. Fast som det var före pandemin lär det väl aldrig mer bli, det blir något annat och det kan ju bli bra det med. Undrar om det överhuvudtaget blir några fler resor? Pandemi, klimat.....  Idag frossar jag (=plågar mig med längtan) i bilder från gjorda sol- och badresor till bland annat Aruba, Jamaica, Thailand, Dominikanska, Mexico. Hur skönt har inte detta varit???
 
 
 
 
 
 
Alla timmar i varmt varmt hav, alla timmar i solstolen med en bok framför ögonen, alla timmar med promenader i sanden, alla solskyddskrämer som man smörjt med, all god mat och dryck och sol, sol, sol och värme. Riktigt varmt, gärna 30 plus. Planerandet, väntandet på att komma iväg, många timmar på planet, det årliga inköpet av bikini, utflykter, träffa nya människor, käka grillad majskolv till lunch på stranden, underhållning och kanske en och annan läskande drink. Jamen som jag kan längta och idag blev det riktig frossa med många soliga bilder. Det blir ju några bilder nu med mobilen jämfört när man använde kamera och framkallade 24 eller 36 bilder ...och några bilder var alltid kass. Går det inte att resa så nöjer jag mig med alla bilder i datorn och tänker inte ens att det är möjligt att resa på länge, mycket länge om ens någonsin...jaja en cykeltur till någon nära insjö är inte fy skit det heller.
 
Veckan har som vanligt rullat på. Barnbarnets 5-årsdag är firad och fredagen blev en dag i köket för mig med tårtbak. Givetvis ska önskemålet om dekoration på tårtan verkställas. Efter förra årets Frosttårta så blev det i år Spindelmannen, Batman och Hulken. Vad gör man inte för de bästa man har?!
 
 
 
Hälften av de sex övervintrade pelargonerna sköter sig bra och växer på. Den andra hälften möglade, men vem bryr sig? Det finns snart nya att köpa...
 
 
Nu ska jag se säsongsavslutningen på skidskyttet. Så härlig och spännande sport där det svänger fort från topp till botten eller tvärtom. Så mycket tid man kommer att få över när vinterstudion tar slut. Vad ska jag göra då?? Det blir "inga problem" som är ett syskonbarns uttryck myntat på en bussresa när man fick information om att gå längst fram i bussen om man ville inhandla dryck. Jag har så många tänkta projekt att jag skulle behöva bli 125 år ...och vara frisk... om allt ska hinnas med...
Till sist kommer veckans bukett. Ha de gott!