Då var det snart dags igen...

...för tomtar, skinka, paketlek och en och annan godisbit. Idag har en del tomtar fått komma fram från sin gömma, men inte alla... de ska ju ändå snart ner i gömman igen. Underbart är kort. Llte matfix kvar som att koka gröt och griljera skinkan och äta en skinkmacka på prov såklart. Annars blir det att rulla tummarna fram till stora matracet på julafton..... 
 
För nionde året i rad så fick Cancerfonden en slant iställer för att skicka julkort. Känns bra så den traditionen behåller jag. Till er som skickat kort till oss säger jag tack!! Önskar er alla sköna helgdagar med nära och kära och att dagarna blir precis som ni önskar.
 
 
 

Det bidde ett hus till

Ja det blev ett hus till. En av de bästa ville komma till oss en dag förra veckan och vem vill inte ha så fint besök? Vi hämtade unga fröken på förskolan och väl hemma blev det pannkakslunch med hallon och glass. Det funkar alltid och dessutom önskas det alltid. Finns det barn som inte gillar pannkakor? Har ett roligt minne om pannkakor. När de två äldsta barnbarnen var i förskole- och lågstadieålder undrade de varför de alltid fick pannkakor hos oss. Ja, sa jag, det är ju det ni alltid önskar, men vad vill ni ha istället? Yngsten, då 5 eller 6 år svarar: Inte vinkokta musslor i alla fall för det är jag trött på men hummer kan jag ta. Kan säga att pannkakor fortfarande gärna slinker ner....
 
Jag frågade unga fröken om hon ville att vi skulle göra ett pepparkakshus som hon kunde ta med sig hem. Visst ville hon det. Jag kavlade och fixade delarna till huset och gräddade allt. Sedan dekorerades alla delar omsorgsfullt och noggrant av en uthållig och koncentererad 3-åring (blir 4 i mars) och jovisst det slank ner några godisbitar i magen... men det må vara ok en dag som denna.  
 
 
 
Grisar, granar och enhörningar fixades och så tre figurer som föreställer unga fröken och hennes två storebröder. Det var en mycket nöjd och glad tjej när allt var klart.. och en lika nöjd och glad farmor. 
 
 
Efter bak önskades det bad i badkar. Vilken tur att vi har badkaret kvar! Karet fylldes med vatten och vitt skum och med alla muggar och slevar som skulle lekas med. Jag satte mig på toastolen som badvakt och som sällskap. Prat, lek, torka lite skum i ansiktet, prat, mera lek och till sist duscha och skölja ur det långa håret... med balsam för att kunna borsta det och sätta upp en svans.  En helt underbar dag som efterlämnade en alldeles underbar varm känsla i mig. Att få umgås och bara vara, göra saker tillsammans och prata om allt möjligt tillsammans med #enavdebästa #älskadebarnbarn är bästa sortens feelgood. Punkt!

Tjolahoppsansa

Tjolahej tjolahoppsansa. Det blev i Astrid Lindgrens värld jag landade för att få till årets pepparkakshus. Letade fram ett foto på Villa Villekulla ( det som nu är rivet) och det fick det bli. Lite snett och vint och långt ifrån perfekt men vad gör det? 
 
 
 
För att få till Pippi och Lilla Gubben skrev jag ut bilder som jag sedan klippte ut och hade som mall när jag skar ut figurerna i degen. Lilla Gubben ser mer ut som en åsna eller en stor räv men so what? I fantasins och sagans värld är det helt ok att det är så. Tjolahej tjolahoppsansa!
 
Idag är det 40 år sedan vi blev föräldrar till vår förstfödde son. Klockan 04,43 på morgonen såg han dagens ljus och vilken obeskrivlig känsla det var. Jag vet att jag viskade till nödenolusten att "Kan du fatta att du är pappa?". Sedan följde härliga månader när jag var föräldraledig och med ett barn som sov om nätterna så var det lätt att orka. 40 år - hur fort går inte det? Stort varmt grattis till dig käre son och grattis till oss som fick dig 💕
 
 
 
Å ta mig tusan det är bara knappt 2 1/2 år kvar så fyller yngsten 40  - det ruller på .....