Fin, finare, finast....tulpaner, tulpaner, tulpaner...

Tulpaner på bordet hör till årets första månader, det är min vardagslyx som jag njuter av. Lite olika färger och sorter blir det och de allra flesta blir bara finare och finare när de slår ut. Kolla här så förstår ni hur jag tänker.. så vackert utslagna och så levande med den vida hängande buketten.
 
 
 
 
Februari är inne på spurten och vilken härlig månad det varit. Några dagar i Stockholm med besök på Syfestival, Liljevalchs vårsalong, en och annan affär = Gudrun Sjödén men köpte inget, låtsashandlade på Svenskt Tenn drömmande om att den inköpta trisslotten skulle inbringa ett antal sköna miljoner... nåja jag fick tillbaka summan som lotten kostade. 
 
Syfestivalen lockade med härliga tyger ... som ska omvandlas till kläder till en liten fröken..
 
 
På vårslongen var det mycket som jag gillade och länge stod och stirrade på ... inte minst dessa kossor 
 
 
Ett härligt sportlov har passerat med besök av #enavdebästa #älskadebarnbarn, vi besökte Filmbyn Småland i Mariannelund och betyget var "mycket roligare än jag trodde". Kan rekommendera ett besök där. Sportlov innebär alltid biobesök och sedan blev det också film hemma i soffan varje kväll såklart med popcorn som tilltugg. 
 
 
 
Fredag och strålande sol och nystädat hus - kan det vara bättre? På agendan står att läsa ut bok nr 13 detta år, laga finfin fredagsmiddag efter inspo från besöket hos lillasyster för två veckor sedan, såklart kolla finalen i På spåret och inte minst läsa in mig på nya symaskinen. Present från nödenolusten på 60-årsdagen men levererad nu 3 1/2 år senare och det berodde inte på nödenolusten utan på mig som nu äntligen kunde besluta vad det var jag ville ha för symaskin.  Overlock, jajamen, så nu ska det sys i  trikå som aldrig förr. Heja mig!
Bludderi bluddera  - ha de så bra 🤗

Lördagskompott

Nej, ingen ätbar kompott. Det vi ska äta idag är kokt torsk med ägg- och persiljesås - smaskens. Kompotten beskriver mer dagens aktiviteter. Slöa, slappa blandat med enkla aktiviteter. Läsa, planera och förundras över årstiden och växtligheten. 
Efter några år av uppehåll har jag satt fart med läsandet av Jan Guillous 1900-tals serie. Är snart klar med bok nr sju av nio. Jag har aldrig, trots flera försök, gillat Jan Guillous böcker tidigare men med denna serie är jag fast. Så bra. Av de jag hittills läst är denna helt outstanding:
 
 
Håller helt med Ebba Witt-Brattström i hennes kritik "Jag är grundligt imponerad. Det är en feministisk spionroman och ett stycke kvinnohistoria."  Vad ska jag hugga tänderna i efter att bok nr nio blir läst? Tips?
 
Jag har egentligen bestämt att inte köpa fler böcker men hujedamej vilken frestelse som låg på köksbänken imorse:
 
 
Har kollat igenom den några gånger och det finns många titlar som lockar. Jag ska kryssa de jag är intresserad av men sedan vänta och se om jag klarar av att stå emot att köpa. Det finns ju bibliotek på gångavstånd..
 
Inför nästa veckas dagar i hufvudstaden gör jag en prioriteringslista inför besöket på Sy- och hantverksfestivalen. Ska bli kul då jag aldrig beslkt denna förut. 
 
 
Ytterligare punkter på programmet är Liljevalchs vårsalong, ev utställningen med MMF-mattorna på slottet och ni som känner mig vet att jag inte missar ett besök hos Gudrun Sjödén när jag har möjlighet. Har dock inget spanat in i senaste katalogen men man vet ju aldrig - verkligheten är oftast bättre än katalogen - och en t-shirt kan man väl unna sig för den innestående bonusen!?
 
Visst är det väl en trist vinter? Saknar snön och minusgrader och knarret under kängorna när man går ut. Nu känns det mest som det varit november i flera månader. Snälla kan vi få snö åtminstone under vecka 8 så att #enavdebästa #älskadebarnbarn kan få ta ut snöslungan när han kommer på besök? Förra årets sportlov var det en uppskattad aktivitet. 
Det är helt fel att persiljan ska börja gro i februari:
 
 
Jaja inte mycket att hurra för men ändå i februari. Påskliljorna har också bråttom:
 
 
 En liten blomknopp som gladde lite extra var den lilla lilla julrosen som jag inte hade mycket hopp om förra året men titta vad jag såg idag:
 
 
En seg och trist lördag går mot kvällning. Glädjeämnet för dagen är väl Linn Svahns guld i sprint. Nu laga middag och sedan välja film att se på ikväll före QX Gaygalan. Mello har jag noll intresse av. Någon som har ett filmtips? Funderar på The irishman, The Laundromat eller kanske Grace of Monaco ... vad skulle ditt val vara?

Motiverande samtal

Efter att ha läst hela fm så tog jag tag i mig själv med ett inre motiverande (lite hot och en del övertalning) samtal. Jag lyckades och nu är jag nöjd. Det blev en tur på motionscykeln. Med motiverande musik, dvs jag drömde mig bort, så gick tiden fort. 
Började med musik från den dagen vi gled in i San Fransisco lyssnandes till denna gamla goding, så mäktigt att få göra entre till SF på detta sätt:
 
 
Trampade vidare till minnen från Jamaica och fortsatte drömma om sol, bad och drinkar:
 
 
Raskt vidare till Dominikanska Republiken där vi såg en fantastiskt fin show med denna musik:
 
 
Sedan hamnade jag i Sverige tillsammans med både Winnerbäck, Hellström och Strömstedt. Egentligen är det ju dödligt tråkigt att sitta på en motionscykel men men snart så åker den 21-växlade ut på tur med mig. Smala däck är inget bra för den här årstiden med mycket grus överallt. Så i väntan på rensopade gator får det bli motionscykel och simningen varje vecka. Det blir en forsatt söndag i lugnt tempo med rester till middag, bokläsning och ladda batterierna för imorgon blir det finbesök igen. Då ska vi rita, pussla, leka i kojan och bara ha det bra. Kan det bli pannkakor till lunch månntro?? Och tills imorgon har väl rödfärgen tonat ner...