Istället för bad

En härlig sportlovsvecka är slut. Vi har haft härligt besök och njutit i fulla drag. Torsdagen var det planerat besök i simhallen men jag kände inte för att dra ut en av de bästa i bilen i det väglaget. Vi hittade bra ersättning på hemmaplan som kompensation för inställt simhallsbesök:
 
 
 
Simglasögon blev till symaskin och snöslunga. Så nöjd kille som kom in efter att ha kört snöslungan och han önskade att det skulle komma mycket snö dagen efter också. Den lilla fodrade påsen med plats för mobil, pennor och powerbank var han också nöjd med. Superbra på att ta instruktioner och att sy rakt och nöjd med resultatet  - visst är det härligt?
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är ren och skär lyx att ha möjlighet att ge barnbarnen av sin tid och få vara med dem. Roligt är det också och med lång erfarenhet vet jag vad som behövs när kusinerna, 9 och 10 år, ska sova tillsammans. Ja, man lämnar dem liksom inte ensamma när de ska somna för fy katten vad de kan busa, tramsa och göra allt för att inte somna. Dessutom minns jag väldigt väl hur jag kunde fnittra och tramsa tillsammans med mellansyster när vi delade rum och skulle sova. Glömmer aldrig en kväll när vi fnittrade högljutt och till slut hör vi pappas röst: "Slutar ni inte nu så kommer jag och tar lyset för er". Vilket genererade ännu mer fnitter för "vi har redan släckt". Kommer också ihåg mina egna sportlov som ibland tillbringades hos farmor och farfar och det var så härligt. Hade oftast med mig lite fickpengar men när jag kom hem hade jag mer pengar plus saker inhandlade hos "Bengt i Horn" och godiset ja det var ju uppätet sedan länge. Undrar om min farmor och farfar tyckte det var skönt när veckan var över eller om de också tyckte det blev tyst och tomt när barnbarnen/barnbarnet åkt hem?

Öppnar i maj igen

Japp,nu stänger bageriet och öppnar i maj igen. Frysen är påfylld med limpor och bullar både, glutenfritt och icke glutenfritt. Tur att vi behöll gamla frysskåpet annars hade det inte gått att baka så här mycket. Vi kommer att klara oss fram till underbara månaden maj. Tänk sol, värme, bara ben...
 
 
Det är verkligen riktig lyx att ha tid, ork och lust att baka. Det doftar så gott och det har varit runt 24 grader varmt inne hela helgen då ugnen gått varm. Har kört med både gamla och nya recept och ikväll kunde både jag och nödenolusten avnjuta sirapslimpa med ost. Sirapslimpor, mustigt rågbröd och valnötsbröd utan E-nummer eller annat konstigt i till nödenolusten. 
 
 
Och här kommer två sorters filmjölksbröd, glutenfria och goda tycker jag:
 
Synd att doften av nybakat inte går att spara. Nu dröjer det tills nästa gång... Semlor, semmelmuffins och ett antal toscatårtor blir det med all säkerhet bakat i alla fall. Vi har inte haft semmelpremiär än och det är ovanligt sent för oss att inte ha fallit för den frestelsen.
 
Köket är iordning, bara plåtar och degbunke kvar att diska och så behöver golvet torkas av. Det får bli imorgon. Småpryttlarna är diskade (av mig denna gång) och väl staplade i vårt lilla diskställ. 
 
 
Att-göra-listan till imorgon är klar och ett nytt avsnitt av Hemma igen på tv ska tittas på. Börjar väl dagen med långfrukost och nybakat bröd. Men först några timmars sömn... fast inte än.. vid midnatt kommer lokaltidningen som ska läsas på plattan innan sömnen tar över. Ser fram emot måndag och en ny vecka med härliga aktiviteter att glädjas åt. 

I nöd och lust..

I nöd och lust det gäller väl även det som serveras till middag? Med dagens goda middag som målbild gick det lätt med uppfräschningen av hemmet idag. Jag visste med säkerhet att hälften av de (2 personer) som skulle äta såg fram emot (längtade, nästan dreglande) det goda som skulle serveras.  Stuvad blomkål!! Så gott. För att fjäska lite så blev det stekt kassler till och den serverades i hjärtformad skål. Vet inte om det hjälpte eller om hungern var stor för den halvan som inte älskar blomkål åt i alla fall. I nödolust gäller alltså även maten. 
 
 
 
Efter uppfräschning av hus tog jag mig an mig själv. Pysslade om hela mig med ansiktsmask som steg ett och sista steget lite smörj.Doftar kokosnöt nu och den doften förde mig tillbaka till Aruba. Ja, till den vecka jag var frisk när vi var där. Sjukveckan där är inte värd att minnas. Sniffar lite på armarna, blundar och minns. 30 grader i havet, sol, lååånga bad.... tiden närmar sig för inköp av årets bikini.
 
 
Nej, det är inte gulsot. Det är den härliga papayasmörjan i facet.
NU blir det tv-kväll och också några avsnitt på svt-play. Den australienska tv-serien Hemma igen har fångat mig i ett järngrepp. Jag maratontittar och är snart klar med säsong 3. Så bra serie och som pensionär så finns tiden att titta på sisådär 6 eller 7 avsnitt per dag....
 
 
Summa summarum en bra dag och det bästa av allt: det finns blomkålsstuvning så det räcker till morgondagens middag också 👋👋👋 och i frysen finns fläskpannkaka om ena halvan av hushållet vill ha något annat....