Bedövad av doften...

Sitter i soffan och känner mig nästan bedövad av liljekonvaljdoften från den stora buketten jag plockade igår. Vilken lyx att kunna gå ut i naturen och plocka blommor, olika sorter vid olika tidpunkter. Liljekonvaljer att plocka ligger högt på favvolistan när krokus och vitsippor ebbat ut. Liljekonvaljer sägs symbolisera tur i kärlek och att lyckan återvänder vilket gjort den till en internationellt populär blomma att dekorera med vid bröllop. Fridlyst på flera ställen men inte här, tjoho för oss.
 
 
Grönskan som bjuds nu är helt magisk och läkande för kropp och själ att vistas i. Det lika gröna men inte lika njutfulla ogräset tar också fart... 
I år satsar jag mest på blommor i pallkragarna för här ska njutas av färger, dofter och oändliga möjligheter att variera buketterna att njuta av inomhus långt fram i höst. Nu blir det bildbomb från vår lilla täppa... 
 
 
 
 
 
 
Satte några tulpanlökar i höstas och kan ni tänka att de klarat sig från att bli rådjursföda. Så fina står de kvar i rabatten och några har jag också tagit in och satt i vas.
 
 
 
 
 
Lite stengodsblommor piggar upp... kommer köpa några till... finns hos Alséns på Öland. 
 
 
När tulpanbukettsäsongen tog slut blev det rosbuketter några veckor. Fanstastiska rosor som stått fina i 2-3 veckor.  Den här buketten blir nog den sista nu när det finns så mycket att ta in från naturen.
 
 
Slutet gott allting gott...vem gillar inte rabarber? Äntligen har rabarberståndet vuxit sig så stort att vi kan börja skörda. Rabarbervaniljmarmelad, en favorit bland marmelader, är kokt och finns i kylen. Kan det tänkas bli en paj till kvällen...det vore gott. riktigt gott med mycket vaniljsås till. Slurp...
 
 
Det var allt för denna gången. Hej på er!

Dags att fira?

 
Vardagar och födelsedagar passerar revy och vips så har nästan halva månaden maj avverkats. Det är en underbar tid och det har blivit grönt, grönt och skönt. När vinden ligger på åt rätt håll kan vi sitta ute och höra repetitioner från Astrid Lindgrens Värld och snart går vi dit och njuter. 20 maj öppnar parken. Jaja dags att fira skrev jag i rubriken. Firat har vi gjort, allt från 6-åring till 70-åring och lite däremellan. Bjuder på några presenttips idag och det första kommer här:
 
I vår familj håller vi som sagt på Djurgården och då blev det en stol att ha vid poolen. En sak mindre i vårt förråd.... Lite konst fixade 6-åringen till sin pappa. Mycket fin tavla och noggrant målat.
 
 
 
Största överraskningen blev nog ändå presenten till Julia på 6-årsdagen. Så kul att göra och så kul att ge. Köpte ett set med lådor från Panduro till denna box. Till Julias box använde jag 4 lådor och sedan fick bästa vännen en box med tre lådor. Har några lådor kvar då det var 11 stycken i ett set ...undrar vem som ska bli den lyckliga till nästa presentbox?
 
 
 
 
 
 
Tulpantiden är förbi och det har blivit rosor till veckobuketterna. Helt fantastiska rosor som är lika fina efter två veckor. Men bästa buketterna är väl ändå de man fixar från egna trädgården. En första naggande god bukett är intagen med pärlhycinter, lungört och gullvivor. Trädgårdsarbetet har jag inte fått fart på än men plötsligt händer det. Troligen på fredag.... Planeringslistor är klara sedan länge...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommer avsluta dagen med en smaskig glass smaksatt med turkisk peppar - det kan liksom inte bli godare! Ha de gott vänner!