Oväntat besök är....

härligt men ibland blir man inte alls glad. Inte den minsta gnutta glädje. Tre rådjur har bosatt sig i vårt kvarter och spatserar runt här fritt på nätterna. Skottpengar på dom. De har rensat rent på goda mumsiga krokusar. Nästa år blir det att pinka i rabatterna i förebyggande syfte.  Tur att några scilla börjat titta upp så det blir lite färg under häcken. 
 
 
 
 
Annars håller vi oss glada. Besökte igår det stora gula varuhuset och då är man så här glad när det inte är någon kö i kassan:
 
Det var så lite folk där så det var konstigt. Inga hälpåkörningar, inga köer någonstans, massor av kassor som inte ens var öppna, ingen trängsel ens på barnavdelningen. Ingen kö när vi skulle äta lunch. Givetvis handlade vi efter noga planerad inköpslista. Det är så man alltid gör 🤞 Ovanligt lite i vagnen men några viktiga saker som turkisk peppar (det fanns ju inte på flyget till och från Jamaica och jag brukar alltid köpa 1,4 kg på våra semsterresor) kom med hem. Insåg på plats att jag behövde lite garn till grytlappar, servetter med monsterablad på, badskum och 1-liters plastpåsar kom jag på var slut hemma. 
 
 
Hittade fina tights till finaste Julia och jag tror hon kommer att gilla dem. 50 % av Julias föräldrar gillar hästar och 50 % gör det inte, men det är en uppenbar chans/risk att lilla fina fröken blir en hästtjej. Hon har tidigare fått en tunika med hästar på och då gillade hon "hoppla". 
 
 
Lördagkväll vid tv:n, ja så slutar den här dagen som innehållit både handla mat, småfix här hemma och en tupplur på eftermiddagen. Nu blir det opera med Ola Salo... tjingeling på er!
 

Det var då.. och så ska det bli igen, basta!

Mitt nya liv börjar snart. Tänker att jag då ska återuppta en del intressen som jag ägnat minimalt med tid under många år. Orka springa en mil igen, sy kläder och trädgården - dessa tre ska få ett uppsving. Jag har minnesbilder av alla tre områdena inpräntade på min egen hårddisk. Det är hur lätt som helst att se mig springa en mil (eller åtminste jogga i lagom tempo 😜), sy kläder med symaskinens gaspedal nertrampad till botten (och nödenolustens glada tillrop att man behöver inte köra full fart hela tiden) och alla ritningar jag gjort över rabatterna, jag minns dem som igår och tror nog att de finns kvar i någon pärm här hemma. Ritningar över rabatterna med växter i olika färger och för att få ihop så lång blomningstid som möjligt, så roligt det var att planera och sedan skrida till verket. 
 
Några bilder från då:
 
 
 
 
Visst är det härligt med gammaldags perenner? Lättskött och fina blommor att ta in. Dags att börja rita förslag till förbättring av rabatter... fram med färgpennor och trädgårdsböcker och tidningar... fast inte just ikväll ... imorgon ljuder klockradion redan 04,45 så det blir tidigt gonatt här.  Håhåjaja båd natt o da´
 

Livskvalité en vanlig lördag i april

Livskvalité en vanlig lördag i april börjar redan på fredagen. Att gå och lägga sig på fredagen med vetskapen att ingen bestämd väckningstid för nästa morgon finns det är sååå skönt. Lika skönt är att inte bry sig om att klockan passerat midnatt och bara fortsätta ta in nattens tystnad och läsa vidare. Älskar att ligga i mörkret och bara läsa eller låta tankarna gå. Nödenolusten bjuder på varierande ljudkulisser men igår var det så tyst att jag nästan blev orolig tills han rörde på sig. Puh! Fredag blir så gott som alltid lördag innan jag somnar och det kan dra iväg ända fram till 2 - 3 innan jag tar beslutet "dags att sova",rullar över på vänstersida och lägger en kudde över huvudet och drar täcket upp till öronen. ZZZZZ....
 
Sena vakna fredagnätter är inte att jämföra med att under någon natt, söndag till torsdag, ligga vaken och inte kunna stoppa tankar eller hitta avstängingen för att kunna somna är däremot vidrigt. Att komma på "det mailet glömde jag svara på" "det mötet måste jag förbereda" "måste ringa X" "måste ta det där samtalet" eller vad det nu är som dyker upp det är inte kul.. som tur är inte alla nätter så. Strategin är att skriva på en post-it-lapp eller skicka mail till mig själv för att komma ihåg och för att släppa tankarna just då.
 
Undrar hur det ska bli med sovtider när jag slutar jobba? Jag förskjuter alltid dygnet direkt vid minsta korta ledighet.... får jobba på det.. det är ju trevligt om nödenolusten och jag är vakna tillsammans och det är väl inte så många som vill komma på fika eller middag mitt inatten .... 
 
Livskvalité en lördag i april, ja det börjar med att ligga kvar i sängen så länge jag vill. Jag sover inte så länge, åtta idag, men jag läser och läser... lokaltidningen, tidningar på nätet, kollar givetsvis både fejjan och insta. Herregud man måste ju ha koll 😀 Ok, jag erkänner, jag spelade ett par spel också.  Efter att ha kollat (betyder ropat ner till nödenolusten som befinner sig på första våningen) "är äggen klara?" så tog jag klivet upp. Pyjamaslördag med en mjuk fleece ovanpå och sedan slinka (ta stapplande steg på stela ben och onda fötter) ner i köket för att äta sen frukost, modell minihotellfrukost. Jobbdagarnas havregrynsgröt byts på lördagen ut till mumsig frukost.
 
 
 
Har efter frulle hunnit ladda tvättmaskinen, sortera tyger, beställa teaterbiljetter, betala restskatt, skriva brev, plocka fram strykbräda och strykjärn, justera blomkrukors plats på fönsterbrädorna, lagt in räkningar för betalning, suttit med fötterna på bordet och bara tomglott en stund och nu är snart skrivandet avklarat. Sköna lördagen kan fortsätta med enkla vardagssysslor i lagom lugnt tempo. Fläskfilérester till middag och chokladmousse till efterrätt, toscakaka till kaffet  - visst låter det som en bra dag? 
 
Har hunnit ta en glutt ut och sett att lökarna som planterades i höstas är på G. Avenboken släpper nog snart sina vissna löv - våren är här ...