Springsteen - hela fredagen!!

Han är med mig hela dagen och ikväll är han gäst hos Skavlan. Måste ses. Han är en av alla männen i mitt liv. Bruce Springsteen. Underbar fredag med nya albumet Letter to you på hög volymSkitcorona som såg till att den planerade världsturnén tillsammans med E Street Band inte blev av. Men kökstjänstgöringen går som en dans, diskbänken fin igen och i grytan puttrar 10 portioner tomtegröt. Höstlov och #enavdebästa #älskadebarnbarn på ingång till kvällskanten.
 
 
Fortsätter att hoppas på att det någon gång igen kan bli Brucekonsert och helst på Ullevi. Alla konserter där slår Globen, Stockholms stadion och Friends Arena med hästlängder. Så ja, jag väntar på att sitta där i soffan med två datorer, två plattor och två telefoner uppkopplade i jakten på bra biljetter. Hoppet får aldrig överge en.... 
 
Med Bruce på hög volym är jag nästan beredd att förlåta rådjuren som i veckan åt upp all den sista persiljan som jag skulle ha till olika maträtter. Två besök och sedan var persiljan slut. Dag två kom de tre rådjuren tillbaka på eftermiddagen och ja, de såg att persiljan var slut så de traskade vidare in till grannen och käkade päron istället. Nu har jag bara purjolök kvar att skörda och den vill de väl ändå inte ha??
 
 
 
I veckan hade vi besök av den yngsta av de bästa och de underbara timmarna tillsammans med henne njuter jag fortfarande av. Att få vara nära (nåja så coronanära som det går) och prata, skoja, skratta, spela spel och pyssla tillsammans det är något av den största glädje som finns. Underbara finaste Julia 💓
 
 
När jag tänker ett varv till på veckan så måste jag ju bara än en gång uttrycka min stora lycka och glädje över friskbesked igen efter tjocktarmscancer. Gjorde koloskopi i tisdags och allt var bra. 9 år som frisk och ny koll om 4 år.  Såklart firade jag och nödenolusten med bubbel och mumsiga tillbehör. På tisdagskvällen la jag mig tårögd av den omtanke jag möttes av på facebook över mitt friskbesked. Det var också tårar av lättnad över beskedet och tacksamhet och lycka över dagen och livet. 
Jamen hörrni, vilken vecka jag haft med barnbarn på besök och ett till kommer ikväll, friskbesked och Bruce på hög volym. Vad gör det med några rådjur i trädgården och att persiljan är slut? Nej, nu blir det slut på irritaion över det och jag väljer att skratta åt det. Punkt. Det finns det som är viktigare. Livet! Varje dag!
 
Jag surfar vidare med en känsla av skön fredagsfeeling med Bruce, barnbarn på besök och minsann tror jag det finns några hallonlakritsskallar undanstoppade i ett skåp. Önskar dig en fin dag och att du hittar små guldkorn att njuta av och gömma i ditt hjärta. Kram till dig🤗

Final lap...

End of story med lådan från vinden och trädgården. Höströjning klar och pallkragarna jordförbättrade med det som jag rensat bort. Mer mat åt maskarna att ta hand om. Maskar var det gott om i jorden, stora feta fina som säkert festar på allt gott som grävts ner för att bli näring till nästa års odlingar. Dahliaknölar på vinterförvaring och vinterförvaring av pelargoner fixat. Klarar pelargonerna sig så gör de det annars finns det nya att köpa nästa år och jag har lagt in vattning en gång i månaden i kalendern för att ge dem en chans. Persilja och purjolök finns fortfarande att använda, sista squasharna är skördade och när de är uppätna kommer det dröja länge innan det severas squash i detta hushåll. Visserligen gott i alla de former vi testat men nu är jag sugen på annat. Rotfruktsgratäng, kalops, kroppkakor...
 
 
 
Så var det den där lådan på vinden med böcker osv från mina första år i skolan. Gillar känslan böckerna framkallar med sina fina bilder, skrivböcker där flitens och noggrannhetens lampa lyst. Det var på den tiden man fick guldstjärnor och fröken gödslade sidorna med R. Ja det var fröken som rättade på lågstadiet, första manliga läraren jag hade var i årskurs fyra. 
Här kommer bildbomb på böcker:
 
 
 
 
 
Från ettan fanns stora och lilla ABC-boken sparade och dem ska jag spara ett tag till. Ser ni den röda pottstolen jag klippt ut och klistrat in på "P"? Exakt en sådan, fast blå, har jag suttit på som liten - kanske har du också det?  Den tidens pjäxor minns man ju också väl. 
 
 
Japp nu blir det inte fler skolminnen från vindslådan. Check på den. Ni kan andas ut 😉
 
Saker skrivna med handstil är idag inte möjligt för alla att läsa, eller ens skriva, men visst är det vackert med handskriva brev och kort? Jag älskar att skriva för hand och kanske är mitt listskrivande en del i att få utlopp för just handskrivande. När jag arbetade var det ju dator och platta som var redskapet vid allt skrivande. Ibland, väldigt sällan, skrev jag ändå minnesanteckningar för hand bara för att jag kunde och ville och jag njöt av skrivandet. Känslan när en penna flyger fram över pappret är helt amazing .. och nu är det dags att uppdatera, skriva för hand, dagens lista då flera punkter är fixade för dagen.
Mailade till mig själv klockan 21.53 igår och det stod chokladbollar i ämnesraden så det ska jag fixa nu. Slut på bludder 🤗

Ledighet beviljad

Idag struntar jag i alla "att-göra-listor" och beviljar mig en ledig dag, Nödenolusten är på uppdrag och här sitter jag i soffan och kollar på tennis på tv. Nadal mot Djokovic i Franska mästerskapen. Tennisspel så jag häpnar, vilka bollar i de konstigaste vinklar och vilken fart på både boll och spelare. Helt fantastiskt att se. Det är makalös tennis precis som Björkman och Strandlund Tomsvik kommenterar. Håller på Nadal som vanligt. Ska det bli hans trettonde titel i franska?? Klar ledning nu... 
Det är längesedan jag harvade runt i tennishallen och spelade tennis, kan sakna det. Inte för att jag var bra men det var kul och ett och annat slag blev väl ändå ok. Skulle kanske lura med nödenolusten upp till hallen och testa igen??
Tennis är en härlig sport som jag inte har så mycket koll på nu för tiden, många nya spelare som jag inte vet nåt om om men spelet är sig likt.
 
 
Spelet är sig likt frånsett en detalj som avviker. Avviker och påminner om vilka tider det är. Munskydden på bollkallar, linjedomare och publik. Den lilla, till antalet, skara som sitter på läktarna vittnar om pandemitider och Covid-19. Viruset som förändrat spelregler för våra liv, hur vi umgås och inte minst hur vi hälsar på varandra. Tror vi kommer leva med restriktioner och förändrade umgängesvanor för lång tid framöver. Med avstånd när vi ses så minskar vi riskerna. Dåliga förebilder vill vi inte veta av...som politiker som festar utan avstånd tex. Fy skäms! Blir du stressad av restriktionerna? Eller har du hittat ett lugn i begränsningarna? Det är tråkigt att inte träffas som förr och inte krama varandra på vanligt sätt. Förändrat är också att här googlas inte på eller bokas några resor. Helt otänkbart och då är det bara att deleta de tankarna hur mycket jag än kan känna hur skönt det är att vistas ett par veckor i karibien när det blir vinter här hemma. På nåt konstigt sätt så finns det ett lugn i att acceptera "hemma" och det är så här det är nu. Naturen är sig lik trots pandemi och soliga höstdagar är lätta att njuta av. Kolla bara:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tredje set i tennisen pågår och Nadal leder klart. Önskar dig en fin söndagkväll. Här blir det Babel och partiledardebatt på tv. Tjingeling!!
 
Uppdatering: Nadal vann💪👏👏👏