Från 30 plus till 10 minus

Från vinter till sommar och sol. Från gnistrande kall snö till till mjuk fin varm sand. Från jobb till bara vara och sola, bada, äta gott, läsa böcker, ja ok då en och annan drink. Sen hem igen och det var tuffare att gå från 30 plus till minus 10 än det var tvärtom. Så skönt klockan 24.00 (lokal tid Jamaica) att ladda ner lokaltidningen, läsa den och därefter sova och samtidigt veta att nu börjar de arbetande där hemma snooza för att snart infinna sig på jobbet. De som inte snoozar hoppar glatt upp och tar sig an dagen - eller? Sedan är nästa bra klockslag 08,30 då det är dags för hotellfrukost på Jamaica samtidigt som det på jobbet hemma är dags för eftermiddagskaffe med skorpa eller frukt. Frukost med äggröra, bacon, melon, grönsaker, jos, te/kaffe, stekta bananer, ost och en liten yoghurt och hela dagen ligger orörd och väntar på att tas i bruk. Ska vi ta havet eller poolen idag? Smörja med faktor 30 eller 50? Lunch vid poolen eller i buffén? Vilken drink börjar vi dagen med? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Supergod mat och helkoll på alla allergier och intoleranser. Personlig guidning av kocken som visade vad jag kunde äta och det var massor, tom efterrätter. Det fanns 10 restauranger varav 2 var bufféer, antal barer har jag inte koll på, det fanns ett kafé med starkt gott kaffe, bara att hämta när man ville. Men bäst av allt var ändå tillgången till ädelost, krämig stark god ädelost. Kocken skakade på huvudet åt mig när han såg min tallrik. Jag log mitt bredaste leeende och upplyste honom om att ädelost är något av det godaste jag vet, både till maten och till efterrätten. Varje dag.
 
 
Ja, jag är ju som jag är... det är både upp och ner och allt däremellan...
 
 
Nu är det vardag igen och för att klara tidsomställningen har jag tagit till insomningstabletter. Det var tufft att vara vaken 32 timmar i sträck och att första natten före jobb igen somna efter 05.00 för att sedan vakna 06.23. Nej, jag klagar inte det är självvalt och värt det. Så hej igen vinter, vardag och husmanskost.. idag blir det kalops.