Jag? Kränkt?

Funderar på om jag borde känna mig kränkt eller om till och med hela gruppen svärmödrar borde känna sig kränkta...hmmm. Det finns både fördomar, sanningar och osanningar om svärmödrar - vad säger ni om detta:
 
 
Ser ni namnet på växten? Svärmors kudde! Nej, jag känner mig inte kränkt och jag är tämligen säker på att de två jag är svärmor till inte ser mig som växten ovan. Men nog är det ett märkligt namn och kan vi vara säkra på att det inte är svärfars kudde? 😜
Nåväl kaktusen finns att beskåda hos Trädgårdsföreningen i Göteborg. Vi skrotade runt i den parken i helgen och vilade ögonen på fina växter samtidigt som vi tröttade ut fötterna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några dagar i Göteborg är aldrig fel. Bra stad för konserter då Ullevi är en toppenarena. I lördags var vi på Ullevi tillsammans med 71977 personer. Publikrekord! Håkan Hellström med gästartister underhöll.
 
 
 
När nästan 72000 personer för full hals sjunger med i låtarna då är det helt magiskt. Det är en upplevelse som går in i hela kroppen in i varje cell. Idol-Amena från Vimmerby var en av gästartisterna och minsann visst blev jag tårögd när hon och Håkan sjöng tillsammans. Det blev ett storslaget födelsedagskalas för mig på min 66:e årsdag. När vi ömma i händerna efter allt klappande, sittbedövade i rumpan och lomhörda traskade hem till hotellet i natten så var vi nöjda på alla sätt... och så satte längtan in till juni 2023 då vi drar till Ullevi igen. Bruce Springsteen! Bruce och Ullevi är en oslagbar kombo, jag vet av erfarenhet. Tre konserter med honom i Stockholm (Globen, Stadion, Friends) är inte att jämföra med Ullevi. Tror det är fem gånger vi hört The Boss på Ullevi och jag hoppas att juni nästa år inte blir den sista... 
 
Avslutar Göteborskavalkaden med ett par bilder på skapelser av Hedvig Ljungström som tagit kandidatexamen i modedesign vid Textilhögskolan i Borås.  Fanns att beskåda på NK och jag tyckte det var fanstastiska skapelser, lekfulla och kreativa. 
 
 
 
Ha de gött i den friska luften och njut av solen! 
 

Slut på högsäsong...

Sista dagen på högsäsongen i Astrid Lindgrens Värld så då passade vi på att njuta av ett antal föreställningar. Finalen med Stridens dag var mäktig och känslosam. Minsann kom det tårar... fast det gör det ju varje gång.... Törnrosdalens frihetssång är ett mästerverk.
 
 
Applåder och stort varmt tack till alla skådespelare (barn och vuxna), musiker och alla som arbetar i parken med service vid scener, butiker och matställe - ni bidrar alla till den härliga upplevelse som parken är.
 
I år blev det 22 (ovanligt lite) dagar i parken för mig och Stridens dag hann jag se 16 gånger. Lika fantastiskt bra varje gång. Måtte den föreställningen finnas med på programmet 2023. Finaldagen på högsäsongen är alltid något alldeles extra, det är känslosamt, det är enorm glädje och det spelas med lite extra energi och spontanitet. Allsången idag var outstanding!! Gissar att det är känslosamt också för de skådespelare som nu spelat färdigt i parken för i år. Tur ändå att det framöver är helg- och höstlovsöppet så vi kan fortsätta njuta av Emil, Pippi, Rasmus, berättarteater och Karlsson ett antal dagar till. Blir finemang. Ja, du kära Astrid så mycket vi har att tacka dig för och jag tröttnar aldrig på berättelserna och allt viktigt de förmedlar.  
 
Lite mer Astrid...Ronja och Birk har flyttat in hos oss. Hade sedan tidigare Pippi, Emil och Ida som keramikfigurer designade av Lisa Larsson. Så nöjd!
 
 
Annars då? Jo det rullar på och jag är så tacksam för det regn som kommit och faktiskt satt lite fart på växtligheten i trädgården. Även om jag hela sommaren vattnat med regnvatten som vi samlat i tunnor så blir det inte detsamma som när det kommer lite rejäla mängder regn direkt ner i marken. 
 
Nu kan jag plocka buketter med både luktärter, ringblommor och rosenskäror. Krassen har satt fart och konvaljbusken blommar och bjuder mums till bin och humlor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
De tre övervintrade pelargonerna planterade jag i en kruka och det var ett lyckat drag. Så mycket blommor.
 
 
I konvaljbusken har en blåklocka smugit sig in. Så fin.
 
 
Mörkret smyger sig så sakta på så bäst att ut och vattna lite nu. Får väl bli en knäckemacka sedan som avslut på söndagen och vecka 33 och så blir det att kolla på Agenda... Hur ser din söndagkväll ut?

Motorknack, oljespill och nostalgi

 Rubriken beskriver min upplevelse av Motorns dag i Målilla hembygdspark i helgen. Så mycket det fanns att se och så välordnat. Blandade åldrar på besökarna, både män och kvinnor, men nog tyckte jag att det var övervikt av män. Lite äldre män som säkert upplevde att många motorminnen väcktes till liv. Här hade min pappa gillat att vara och så mycket det fanns som påminde mig om pappa. Inte minst hans volvoimpregnerade hjärna gjorde sig påmind: här fanns Volvo PV, Duett, Amazon och lastbil modell F88 vilka jag alla upplevt under min uppväxt och åkt många mil i. 
 
 
 
 
 
En alldeles speciell bil påminde mig om en viktig tidpunkt i mitt liv. En Ford Cortina Lotus vilket var samma bil nödenolusten hade när vi började vår gemensamma resa hösten 1974. Härlig bil och härliga minnen av snabba turer (ofta långt över hastighetsgränserna!) och handbromsvändningar. Bilen nedan är "syskon" till nödenolustens bil och ägaren och nödenolusten delar gemensamma upplevelser med dessa bilar.  
 
 
 
Här fanns allt möjligt att se och hur mycket plåt, skrot och reservdelar som helst till bilar, mc, cyklar och diverse motorer. En del besökare fann det de sökte och det var fascinerande att se och höra samtal mellan säljare och intresserade köpare (nördar?). Bland allt som fanns att beskåda, utöver motorer, hittade jag saker som påminde om när jag var liten. Gul emaljerad potta har jag ju pinkat i ett antal gånger när jag övernattat hos farmor och farfar. Hur många gånger har jag försökt ratta in Tio i topp och andra musikprogram på en gammal hederlig transistorradio, ja det vet jag inte?? Det var inte alltid lätt att hitta rätt station och så skulle batterierna vara friska också. Mala kött på hederlig gammal kvarn tillhör också min barndom. Så kul att bli påmind om allt detta och också smärtsamt att inse att åren rullat på. Vilken utveckling av varor och produkter det varit och som bara fortsätter. Häftigt.
  
 
  
 
Motorknack fanns det mycket av och vem gillar inte ljudet av gamla speedwaycyklar och diverse motorer. Häftigast var nog ändå grävaren från 1940.
 
 
 
 
 
 
Hungrig blir man och vad äter man på motorns dag? Självklart korv med mos.  En mycket trevlig dag med nostalgi och påminnelse om pappa och inte minst hans motorintresse. Motorintresset som följde med när jag träffade nödenolusten som alltid varit och fortfarande är motorintreserad och dessutom mycket kunnig på motorer.. Vår gemensamma resa har i höst pågått i 48 år och vi kör väl på...även om hästkrafterna inte är lika kraftfulla som för 48 år sedan... men men fortfarande ibland plattan i mattan.  Rally, speedway och Formel 1 har varit inslag i mitt liv genom åren så det har också blivit ett av mina intressen lite sisådär lagom mycket... så det blir nog speedway live på tisdag.... i Målilla såklart.