Det bidde en reflektionens dag...

Började dagen med att beställa en fotokalender till 2020. Årets kalender innehåller bara bilder från förra årets resa till USA. Till 2020 är ordningen återställd och innehåller bilder på de bästa, dvs våra fyra innerligt älskade barnbarn. 
 
Efter att beställningen var klar blev jag sittande framför datorn. Kollade igenom mapp efter mapp med bilder, textdokument, skärmdumpar och humoristiska dokument sparade för en himla massa år sedan. Delete!!
 
 
Jag har gått igenom gamla bokningar av biljetter till resor och olika teaterföreställningar, deletat recept och blivit sugen på lussebullar och kycklingwok, fått inspiration till att fixa jullåtslista till Spotify, blivit rörd och berörd av fina gamla minnen men också blivit påmind om smärtsamma händelser och upplevelser.
Kaxigt kanske men jag har gett mig godkänt då jag läst gamla tal jag skrivit till skolavslutningar och firningar. Hittade ett dokument som jag log varmt åt då texten löd: 
 

"Tja farmor om jag får datorn så moste jag ha en mus!!! Kan du fixa EN MUS TILL MIG

EN BRA MUS TACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DU FÅR JÄRNA KÖPA EN I

STOCKHHOLM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MED VÄNLIG HÄLSNING XX"

Det är flera år gammalt men visst är det härligt? 

Blev uppmärksam på så mycket jag pluggat, skrivit och reflekterat över i mitt yrkesliv. Det har varit en förmån att få jobba nära barn, elever, alla vuxna i förskolan och i skolan och föräldrar. Det har krävt mycket energi emellanåt men allra mest har det varit så stimulerande och positivt. Minns alla mina arbetsplatser med glädje och så många härliga medarbetare och kollegor jag fått möta och lära känna. 

 
Rektorsutbildningen, plugg på specialpedagogprogrammet, kulturanalyser, fokussamtal, skolutveckling, kritiska vänner, forskningsrapporter, inlämningsuppgifter, ledarskap, klassrumsbesök, samtal med elever om deras upplevelse av sin utbildning och sitt lärande, visioner och mål.... jag kan fortsätta hur länge som helst... Så mycket intressant och utvecklande jag fått vara med om och aktivt fått möjlighet att styra, leda och påverka. Hittade en lista med vetenskapliga ord ... den sparade jag av nostalgiska skäl och som en påminnelse om allt svettigt skrivande av paper och uppsatser.
 
 
Jodå, jag har hittat och deletat ett antal planeringslistor. Listskrivande är och har alltid varit en av mina specialitéer och nu tror jag att en del läsare ler och nickar instämmande. Listor tillsammans med post-it-lappar ska det vara om jag ska vara korrekt 😁
 
Den digitala papperskorgen är tömd, burken med patroner öppnad och söndagen fortsätter med bokläsning, fixa jullåtslista på Spotify, Babel på tv, soppa till middag - vilket en av oss blir mindre glad för, men det finns äppelkaka och vaniljsås till efterrätt så puss på da nödenolusten.
 
 

Lyxlivet fortsätter...

Lyxliv  - vad är det? Det finns säkert ett oändligt antal beskrivningar av vad lyxliv är beroende på vem du frågar. Just nu i denna stund bara kändes det som att jag lever lyxliv. Det handlar inte om saker i skåpen, bankkonton, svindyra  kläder eller oxfilé till middag. Igår var det ragger och fläsk på tallrikarna - såå gott.  Nej, det handlar om den 25 september 2019 och hur den dagen artat sig:
  • vaknade frisk och låg kvar i sängen och läste ett tag
  • långfrukost med gröt, ägg och en balja kaffe sittandes mittemot nödenolusten som var inne på dagens måltid nummer två
  • 3 timmars höststädning av vår lilla täppa så nu är allt klart på baksidan
  • en varm skön dusch och därefter på med favortpaltor mer lämpade för hemmabruk än att vistas i tillsammans med andra 
Ja, och så slog jag ner baken i soffan och då bara vällde den där goa känslan över mig att ta mig tusan så bra jag har det. Visst är det gott att kunna ta vara på och njuta av vardagliga enkla sysslor?  Rensa ogräs, räfsa, bli skitig av trädgårdsarbete, låta sniglar döden dö, samla blomfrö till nästa års sådd, njuta av att purjolöken stär där så grön o grann i pallkragen eller ta in de sista luktärterna och sätta i en vas. Pelargonerna i amplarna fick hänga kvar de är fortfarande superfina. Förra året hängde de kvar och blommadae ända till snön kom.  
 
 
 
 
Min lyxiga dag fortsätter med bokläsning, titta på Kulturfrågan Kontrapunkt och hämta Julia på förskolan - det var dagens toppning. Jag åker nu!!!