Dags att önska er alla...

en riktigt skön och God Jul och jag gör det egotrippat med mig själv i  fokus. Kom inte på nåt bättre och blyg är jag inte .. och dessutom så ville inte nödenolusten vara med på bild. Han tog en promenad efter att ha fotat mig. Mobilen är lika död som igår men jag kan hålla mig glad ändå. Skinkmacka med stark senap till frukost gjorde susen för humöret. Å andra sidan var jag inte alls på dåligt humör före mackan heller. Men helt nöjd ska man väl inte vara så jag framför härmed lite klagan över att snön är borta. Det var så vitt och vackert för bara några dagar sedan. Jag vill ha mycket snö! 
 
Rulla tummarna idag tills äldsten med familj trillar in idag. Det får bli en bok att sjunka in i.. och så provsmak lite julgodis så jag säkert veta att det går att bjuda på imorgon. Men hörrni ha det nu så gott och
 
 
 

Fyra rådjur, en död mobil och klappat o klart

Så var det där med att förskjuta dygnet. Jag har lyckats igen. Sitter i soffan och glor ut i natten. Fyra rådjur spatserar på tomtgränsen. Hopp och skutt och stanna upp.
Mobilen ligger död och jag vill ha alla bilder i den som ännu inte synkats till dropbox. Skit också. Handlade lite ikväll och samtidigt som jag la ner plånkan i väskan skulle jag ta upp mobilen. Såg att den var på och visste att det var ca 75 % batteri kvar. Tar upp den och den är stendöd och den vill inte starta igen trots flera försök. Men så irriterande. Hur ska det nu gå med allt som sak fotas i jul - jag, menar att utan foto på allt så vet man ju inte att det varit jul. Eller?  Det får bli lite sämre bilder tagna med plattan... eller så sprarar jag allt på hårddisken mellan öronen.
 
Klappat o klart redan den 22 december, det är nog rekord vad det gäller mig. Kommer sitta och rulla tummarna hela dan före. Äta en skinkmacka och googla på mobiler och kolla priser kan väl bli en syssla. Bra uppladdning inför matlagningsracet på julafton. Jansson gör man på julafton. Aldrig i förväg. Punkt. Omelett  - ska det vara kantarell- eller räkstuvning på den? Så ska gröten kokas, stora skinkan griljeras, brödet tinas och så ska man leta som en tok efter just det man vill ha men inte hittar i det överfyllda kylskåpet. Det är bra orättvist hur världens tillgångar inklusive tillgången till mat är fördelad i världen. Och apropå det så kom jag nu på att jag missat den traditionella julinsättningen till Cancerfonden. Det måste fixas. Gör´t imorgon då jag mest ska rulla tummarna.
 
Nehej, nu tror jag att jag ska göra ett försök att sova.Ska bara först kolla om lokaltidingen finns att läsa  som pdf , så är ju det gjort i god tid innan frukost.
 
 
 
 
Ja ni ser så suddigt.. taget med plattan.. gonatt!

Ja, jag förskjuter väl dygnet då

Ledig en vecka vilket med all säkerhet betyder att jag förskjuter dygnet så varför inte börja redan ikväll. Förskjuta dygnet och stapla högst i diskstället är två av mina bästa grenar. Tänker ha tre sköna dagar nu innan stora grötgrytan åker fram inför att de bästa ramlar in här. Sy lite dockkläder, handla mat och städa (vanlig normal städning) är det som är kvar på attgöralistaninförjulfirande. Blir nog en kaka bakad också inte för att det behövs men för att jag vill. Så det kommer bli tid över till att göra vad jag vill. Det ska inte bli som många många julllov under skoltiden när jag klappade ihop av utmattning. Ett år fick jag åka till sjukan och bränna stopp på näsblödningen som inte ville sluta. Åkte med en handduk under näsan till sjukan och fick hjälp... när pappa hade betalat. Han kunde ju gudbevars smitit från det. NOT! 
 
Skönt att inte känna julstress. Klapperiet var lätt i år, barnbarnen vet vad de vill ha och paketleken gick lätt att handla till. Till er alla nära och kära som kommer vara här på julafton så kan jag meddela att det blir ett moment av överraskning i år i samband med paketleken. Härligt med överraskningar tycker jag som hittar på dom. Vad tycker du kära syster?
 
Har ikväll vilat in ledigheten med soffläge vid tv:n inklusive tupplur. Tända ljus skapar lugn och värmer gott tillsammans med fleecefilten om benen. Altantaket glimrar som en stjärnhimmel när den enkla lilla ljusslingan speglar sig i taket. Snön lyser vit och det ser från soffan ut att vara mer snö på marken än det i verkligheten är. Fort som sjutton kommer det att vara tisdagkväll igen och julen är över och jobbet pockar på. Några dagar till nyår och sedan är stora köpatulpanerpåfredagartiden här. Men nu gäller NU och inget annat. Fast tulpaner finns redan på plats och underbart röda amaryllisar. Älskar att ha blommor i hemmet... finns på inköpslistan såklart. 
 
 
 
Det är lockande att sitta kvar här nere i vardagsrummet men några sidor i en bok i sovrummet bredvid nödenolusten  är rätt ok det med så ... nu tar jag klivet upp dit. Önskar er en skön morgondag  - det ska jag ha utan snoozande. Amen.