Har du också gjort det?

Jag gjorde det idag igen. Kan kalla det en digital skada. Idag kom en tidning från Vimmerby IF i postlådan och där var det bilder på alla lag verksamma i föreningen. I ett av lagen finns vårt äldsta barnbarn. Fotot var ganska litet så reflexartat satte jag två fingrar på fotot för att zooma bilden. Aj då det funkar visst inte med bilder i en tidning. Bara att skratta åt det... och inse att jag är alltigenom digitaliserad. Nåja jag har i alla fall, inte än, försökt att med två fingrar förstora det jag ser genom fönstret...vilket i och för sig hade varit fränt när rådjuren står där och mumsar på ätbart i pallkragarna.
 
Tog en liten inspektionsrunda i vår lilla täppa idag och glädjande nog så är det växtlighet på gång om än i pytteformat hittills. Rabarbern börjar titta fram, lungörten har övervintrat och tulpaner och diverse lökväxter är på G.
 
 
 
Tulpansäsongen går mot sitt slut, brukar köpa tulpaner varje vecka från jul tom påsk. Här är senaste buketten. Blir väl en gul bukett som final.
 
 
 
Blev lite oroad idag, ingen lakrits i huset. Inte bra när det är lakritsens dag. Men det gick alldeles utmärkt att nalla lite på det inköpta påskgodiset. Det är ren och skär njutning att lassa in lakrits i foderluckan om ni frågar mig. 
 
 
Dymmelveckan, tysta veckan eller om du vill stilla veckan pågår och idag är det vit tisdag. Vita tisdagen är sista dagen i fastan och sista dagen före påskhögtiden då man fick äta vitt mjöl och ägg. Alltså en lämplig dag att äta pannkakor och i Skåne har dagen kallats pannkaketisdagen då man gjorde just pannkakor till allt husfolk. Jag har googlat på svenskahogtider.se och wikipedia - sanningshalten bedömer du själv😉. På fredag är det långfredag och den var den längsta dag man kunde uppleva om man var hos min morfar den dagen. Tystnad och stillhet var inget för mig när jag var liten. 
 
Påskmaten är planerad och till fem personer är påskäggen klara. Ikväll vilar jag mig i form i tvsoffan inför morgondagens aktivitet med dammtrasan. Hej och hå, städa och må.
 
Med påskliljor från trädgården och kycklingar gjorda tillsammans med 6-åringen vill jag önska Dig en
 
GLAD PÅSK
 
 
 
 

Aprilsnö är fåragö

Aprilsnö är fåragö - ett uttryck jag hört som liten och blir påmind om idag när det återigen är vitt på marken. Men vad betyder uttrycket? Har läst att det har lite olika innebörd beroende på vilken källa/person man kollar. En tolkning är "att snöar det i april så blir det gott om mat för fåren/boskapen" en annan är att "aprilsnö göder fårorna på åkern" och ytterligare en tolkning jag hittat är "aprilsnö är lika onödig/oduglig som fårgödsel". Finns säkert fler tolkningar. Jag har varken åker, får eller boskap så jag säger bestämt nej tack till denna snö. Älskar snö men inte nu. 
Fick hem mina beställda dahliaknölar idag och drömmer om prunkande färgglad trädgård så långt från helvitt som man kan komma. 
 
 
 
 
Tackar alla mina listor med projekt - ni räddar mig från utevistelse i skitvädret. Dock har jag gått en pratpromenad idag med god vän, så helt förslöad är jag inte. 
 
Lite projekt avbockade och/eller pågående:
Godissushi  - uppskattat och snabbt slukat av snart trettonårigt barnbarn. 
 
 
Påskpysslat med underbar 6-åring. Mer pyssel är planerat...
 
 
Stickar en tröja till 6-åringen. Har utgått från ett basmönster och sedan bestämmer jag efterhand hur tröjan ska se ut. Kaniner blev det på den här. Ska snart bestämma (googla) vad det ska bli för mönster på nästa tröja som ska bli till ettåringen. Det är så länge sedan jag stickade med det är ju jättekul. Extra kul att hitta på utseendet efter hand som alstret växer fram. Får nog bli något till mig också...i några färger som matchar det som finns i garderoben. 
 
 
Osar visst lite skryt men se det gärna som inspiration att göra något. Bra idéer är till för att  knyckas och sätta sin egen prägel på. Erkända arkitekter, inredare eller konstnärer hämtar inspiration från föregångare i branschen, från naturen eller tex från upplevelser - det finns inga gränser för kreativitet. Så sätt igång med vad du vill eller kommer på. Lycka till.