Jag hör morfars missnöje inom mig

Jodå, idag skulle inte  morfar vara glad på mig.  Jag har städat, handlat, lagat mat inför morgondagen, pyntat mimimalt och allt detta på långfredagen. Skäms på mig. Långfredag hos morfar när jag var liten det var årets allra tråkigaste dag. Man fick inget göra. Jo, tre saker, sitta på en stol, gå på toa och äta. Ok då, vi fick prata också men busa nej det gick inte för sig.  Morfar dog när jag var tonåring och fortfarande tänker jag på honom då och då och det är fina minnen men på långfredagen är det tråkdagen som jag minns. Ett annat, mycket fint, minne av morfar som jag  fortfarande kan se framför mig är när han lyssnade på radio när Astrid LIndgren läste  Emil i Lönneberga. Det är ett vackert minne som jag bevarat som ett fotografi inom mig. 
 
Som sagt minimalt med pynt för min del men några saker tog jag fram, bland annat saker gjorda av sönerna i början på 80-talet och lite nyare saker gjort av syskonbarn och barnbarn. Finaste pyntet tycker jag. Högt affektionsvärde och kärlek.
 
 
Silltårta är fixad liksom broccolipaj och nu är efterrätten i ugnen. Det blir chokladmaräng med frukt, bär, glass och kolasås. Jansson gör jag imorgon... de som brukar skala potatisen kommer då 😜 Icke att förglömma - tomtegröten är klar. Alltid tomtegröt till frukost hos farmor, det ändrar vi inte på. 
 
 
 
 
Mer påsk än så blir det inte här. Men de bästa kommer och  det är det som räknas. Många till maten imorgon och vi ska nog få i oss både ägg och sill och ett och annat godisägg. Mandelägg med lakrits finns i lådan i köket. Kanske ska provsmaka ikväll så jag vet att de är färska...  
Nu blir det avkoppling (morfar applåderar) med en tuppplur till att börja med. Den får bli kortare än igår då jag sov 3,5 timme när jag kom hem från jobbet.... 
 
 
 
 

Lördagkväll i soffan

Det fanns inget på tv ikväll som lockade så jag har käkat vindruvor och kollat på foto i datorn. Hur hundan ska jag få nån ordning på alla bilder? Har påbörjat några mappar med semesterresor men sedan är det ju tusentals bilder på de bästa och jag har hittat många många fina bilder som väckt så många varma minnen. Måste bara bjuda på några...
 
Här är en absolut favoritbild med 100 % syskonkärlek:
 
 
Och ser ni så den här killen njuter i pappas famn:
 
 
Jag blir alldeles varm när jag kollar in bilderna. Här kommer några till med värme, kärlek och lite bus minsann:
  • Högröstad sång i kundvagnen på Ikea, killarna sjöng genom hela varuhuset och ända ut på parkeringen, såklart var det låtar från Astrid Lindgrens värld!! Många var det som tittade på farfar och killarna och bestämt tror jag att farfar gick ganska fort....
  • Farmor har köpt likadan kläder till alla tre:
 
  • Bus innan sovdags...
  • Firar födelsedag med glassätande i en båt gjord av vardagrumsbordet...
 
  • En hel sommarvecka sjöngs det sånger från Astrid  Lindgrens värld hemma på altanen, Kolla in de supersnygga mikrofonerna av sugrör fästa på kinden med frystape. Träningen gav resultat ...barnskådespelare i ALV. Heja heja!
 
 
Att titta på bilder på våra fina är ren och skär hälsosam medicin mot det mesta. Barnbarnsnörd är jag och kommer alltid att vara. Syskonbarn som också är med på bilden ovan är också en helt fantastiskt underbar sorts barn. 
 
Måste också ta med ett collage från gårdagen på yngsta barnbarnet, tänk att få både glass och tårta på samma dag:
Ja ni vad är viktigt i livet? Inte är det materiella ting. Det är livet självt med kärlek, närhet, värme och generationer tillsammans och att få vara med i vardagen med de bästa. Att få ta del av framsteg i språkutvecklingen som till slut betyder att ordet farmor kan uttalas (skriver jag egotrippat). Två-åringen som på sin födesedag igår kunde sjunga ja må hon leva är så härligt att höra. När de bästa blir ltie större prövas olika ord med varierande laddning men som ger väldigt mycket skratt och glädje. Eller vad säger ni om denna mening tagen från min verklighet i umgänget med en av de bästa: Oh jesus farmor vilken stor röv du har! Ärligt och rakt på. Japp. Svårt att neka. 
Det är nog livets största gåva att få vara farmor och på valborgsmässoafton har jag varit det i 12 år. Hallå, snart tonåring och det kan ju bli spännande.. man minns ju hur det var.. känns rätt gött att vara 60plus tycker jag allt här i soffan i hemmets vrå. Dags att flytta på den där röven till sovrummet... ett, två, tre .. lyft!! 

Trist helg

Trist helg. Två ord som enkelt och rättvist beskriver denna helg. Lördagen var det pyjamas på hela dagen, ingen ork, ingen lust och inget bra på tv. Jo, mellanakten med Solala och Helen Sjöholm på Mello. I övrigt inget för mig. 
Hittade en bra (finns många!!) låt med Solala på youtube igår, lyssna och njut:
 
 
 
 
Trist helg - fortsatte på söndagen med jakt på dammråttor och ladda tvättmaskinen ett antal gånger. Slöar nu i soffan och funderar på kommande målsättning för min träning. Jag jobbar stegvis och mål ett är nått - jag går hem från jobbet varje dag. Ingen lång promenad men den motion som blir av är ändå den bästa. Bakom pannbenet ser jag bilden av mig springa 1 mil. En bild sann före utmattningssyndrom och cancer. Jag ska orka springa en mil igen! Punkt!! Vill du sätta mål för din träning så kanske några vältränade killar från Jamaica vara peppande. Varje kväll var det på hotellet helt fantastiska dansshower med olika tema som tex Hollywoodfilmer och Jamaicas historia. Jag filmade massor och gillar verkligen en av filmerna efter en av showernas slut som visar presentationen av killarna som dansade och där de visar upp sina konster. Jaja lite trams och spex också. Men ta dig tid att kolla dessa cirka 9 minuter. Sen kan du sätta upp ett eget mål för din träning...
 
 
 
 
Imponerande eller hur? Och ingenting är ju omöjligt ... eller?