Bland tättingar och daggmask

För några dagar sedan blev det flera timmars trädgårsarbete i sällskap av tättingar och daggmask. Daggmaskar feta som stickor storlek nr 10 blir man bara glad av att träffa på i grävandet. Småfåglar gillas också. Skönt med en levande trädgård. En fet snigel hittade jag - den är nu saligen insomnad. Nu är det bara lite höstjobb kvar. Hade inte hjärta att ta bort krasse, luktärter eller rosenskäror då de fortfarande bjuder blomning och möjlighet att ta in i fina buketter. 
 
 
Pelargonerna blommar på och får stå ute ett tag till innan de åker in i förrådet för vintervila.
 
 
 
Senaste buketterna bjuder på fina färger.
 
 
 
 
 
Sommarblommorna delar plats med hösten inomhus. 
 
 
Så skönt att vara så gott som klar med trädgården och visst fick jag lite träningsvärk efter grävande, flytta plantor och allmänt röj. Mjukade upp med simning som vanligt igår. 
 
Jag fattar inte hur fort dagarna passerar. De går lika fort om det är en dag fylld med aktiviteter eller om det är en slö- och slappardag. Tisdagar tenderar att vara de mest aktiva då de är lekdag med de två yngsta barnbarnen. Tittut-lek är kul och säkert gjorde jag tittut hundratalsgånger i tisdags. Tänk att det funkar och alltid har funkat att leka med små barn. Älskar bubbelskrattet som följer efter "tittut". Inför nästa tisdag har jag uppgraderat lekmaterialet så vi får lite variation på det som redan finns här hemma. Pruttkudden gick sönder men det är åtgärdat nu. Tänk att en sådan liten pryl kan ge upphov till så mycket glädje när man är fem år. I leksaksaffären sa de att det är tidernas mest köpta leksak. Välkommen nästa tisdag för kär lek. 
 
 
Over and out - dags för middag. ärtsoppa blir det här. Vad äter du för gott idag?

Kommentera inlägget här :