28 km i benen och en tredjedel avklarad

Kyrkcyklingen förtsätter och med 28 km i benen idag så är nu en tredjedel av kommunens kyrkor avklarade. 6 kyrkor kvar att besöka. Idag blev det Djursdala kyrka som du kan läsa mer om här och här Mycket fin träkyrka i natursköna Djursdala. Så vackert och så backigt åt vilket håll man än kommer ifrån. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi pausade på en bänk och fyllde på energi med frukt och nötter och njöt av en skön stund.
 
 
Såklart gick vi en runda på kyrkogården. Det är en speciell känsla att gå runt på kyrkogårdar och titta och fundera över livsöden. Vackra utsmyckade gravstenar som minner om en annan tid än nu. Titlar som inte längre finns, förnamn som funnits genom alla tider och namn som vi idag är obekanta med. Kulturarv och en dos historia sätter igång många tankar och för all del frågor också. Vad hände den som dog endast några år gammal? Sjukdom? Olycka? Hur levde Tekla sitt liv? Familjegravar jämsides med enkla stenar med bara ett namn på... man kan fundera hur mycket som helst...
 
Utsikten från kyrkogården går inte av för hackor, sjön Juttern syns från höjden och rönnbären påminnner om att hösten är i antågande. 
 
 
 
 
 
Efter kyrkbesöket fortsatte vi färden mot Djursdala by på mycket cykelvänlig asfalt och ännu mer vacker natur. Ett nedblåst träd var en vacker skulptur, naturens eget under.
 
 
En härlig vägskylt påminde oss om att "nu är vi på landet".
 
 
Cyklade en bit till. Sedan sa jag "ska vi cykla in här och kolla om de är hemma?" Japp det gjorde vi och vi fick en mycket trevlig pratstund och vätskepåfyllning hos Helen och Göran i deras jättefina trädgård. TACK från oss båda cyklister för den stunden. Vi fick så mycket energi och vila så vi ändrade planen för hemfärden. Vi tog oss an en jättebacke, ja vi gick, och sedan styrde vi kosan mot Snokebo för att några kilometer senare landa in i Vimmerby igen. Mycket bra vägval!
 
 
 
Sitter här i soffan nyduschad och mätt efter matintag. Cykelbyxorna är tvättade och redo för nästa tur. En bra dag att minnas när mörker och kyla tränger på.
Jag såg slutet på damfinalen i fotboll i OS. Synd om de svenska tjejerna men ändå: SÅÅ bra de är! 
 
Så dagens gladis får ändå bli silvermedaljen i OS. Såklart  en stor besvikelse men silver i OS är ta mig tusan inte fy skit ....eller vad tycker du?

Kommentera inlägget här :