Startskottet har gått...

för höst- och vinterfrukost. Idag blev det havregrynsgröt med äppelmos och en stor kopp te. Jag saknar jordgubbarna till frukost och till mellanmål och kvällsmat. Svenskodlade jordgubbar är något av det godaste som finns, jag äter och äter så rosten nästan visar sig i mungiporna. Jag hjärnbråkar med mig själv om huruvuda hösten är välkommen eller ej. Är hösten välkommen?? Ja, det spelar ju ingen roll vad jag tycker - höst blir det. Bara att gilla läget. Men... tjocka tröjor, långärmat, jackor, jeans, fingervantar - låt mig slippa det ett tag till. Saknar också sol- och badresa till sydligare breddgrader för att förlänga sommaren. Men i pandemitider är det uteslutet att göra en sådan resa. Undrar när det kan bli resdags igen?? Skulle gärna åka tillbaka till Jamaica ett par veckor...jag drömmer vidare... Jaja, det blir bra med Gullringens simhall tills det återigen blir dags för bad i insjö och hav. 
 
Höststädning är i mycket liten skala påbörjad i trädgården. Finns dock mycket kvar att njuta av och ta vara på. Blombuketter plockar jag in varje vecka och njuter av. 
 
 
Squashen håller fin form och vi äter den i alla möjliga former. Ett tjugotal är hittills skördade. Imorgon blir det soppa smaksatt med gorgonzola - kanske kan det bli squashostkaka till efterrätt också...
 
 
Paprikan börjar övergå i gult.
 
 
För första gången odlar jag chilipeppar och som den plantan frodas. Det är ren och skär glädje att kolla in den och se hur frukterna mognar och lyser vackert rött. Får ha koll på nattemperatur så plantan inte faller ner död på grund av frost. Kanske borde ta in hela plantan och spara till jul... vi brukar inte ha julgran så varför inte en chiligran??
 
 
Persiljan förra året var en katastrof men så icke i år. Skördar och skördar, fryser in, ger bort och det bara växer och växer. 
 
 
Eftersom jag älskar att skriva listor så finns det nu (eller rättare sagt precis som alltid)  flera listor att jobba efter...
  • komplettera perenner med
  • samla frö från
  • plantera lökar, vad och var?
  • höststädning, klippa ner, kompostera osv
...plus de listor där det står olika syprojekt, scrapbooking, tillverkning av plåtblommor, skrivande mm och snart är det också dags för den traditonella två/tredagars-listan med bakande av bröd, kakor och limpor. Det börjar tomna i frysen.... är sugen på att prova lite nya recept så jag får väl googla!
 
Halva lördagen är redan historia, tvättmaskinen gör sitt och jag ska fatta beslut om dagens kommande aktiviteter. Stryka? Läsa? Måla hinder till käpphästhoppning?Baka glutenfria sockerkakor? Äsch jag börjar med att gå ut och lapa lite sol. Septembersol är trots allt inte så dumt...

Kommentera inlägget här :