Bok- och bakmässa

Njuter av lördagen som är som klippt och skuren för digital bokmässa kombinerat med brödbak. Hade planerat, dvs det stod på listan, att kolla in bokmässan play så check på det. Vaknade och kände för att baka så varför inte slå ihop två härliga aktiviteter till en heldag i soffa och i kök. Det går utmärkt att hinna lyssna på en programpunkt på bokmässan medan brödet jäser eller gräddas i ugnen. Första inslaget från bokmässan blev en intervju med årets ALMA-pristagare. 
 
 
Nummer två blev:
 
 
Finns hur mycket som helst att spana in och lyssna på. Mycket bra med digital bokmässa men inte är det som att gå runt på mässan live och känna hur ryggsäcken blir tyngre och tyngre när böckerna smyger sin ner ... Bockar och bugar tacksamt för teknikens utveckling som ändå gör så mycket möjligt trots pandemi.
 
Baket fortlöper enligt plan, javisst finns det en lista med sorter
  • rågsiktsbröd
  • sirapslimpa
  • Lars rågbröd
  • valnötslimpa
16 limpor lär det bli och med några kvar i frysen så blir nästa bak det stora julbaket.
 
 
 
 
 
Mellan bokobak så har jag hunnit med en sväng ute i vår täppa. Det växer fortfarande bra i pallkragarna och kan ni tro´t det blir pasta med squash och valnötter till middag. Kanhända blir det också ett försök att göra squashchips... återkommer med resultat om det blir gjort. 
 
 
En underbar sommar&höstvecka har passerat med skön värme och nödenolusten har som sig bör hittats i solstolen vid ett flertal tillfällen. Regnet som kom inatt var ändå välkommet, åskan gillar jag mindre, och nu är tunnorna återigen fyllda med vatten. Nästa vecka ser också ut att bli varm och skön så det får dröja ett tag till med att plocka undan sommarkläderna inklusive de ännu i år inte använda sju sommarklänningarna. Jacka känner jag stort motstånd att börja med...vill inte och känner mig lika trotsig som ett barn, fleecetröja och ok då jeansjacka kan gå an. Dags att lyfta röven från soffan och baka ut fyra bröd.. 
Njut av din dag och gör vad du vill eller gör ingenting. Allt är lika ok. Du bestämmer 🤗
 
 

Kommentera inlägget här :