Gödslar välbefinnandet

Så härligt att få fylla på kontot för välmående, friskhet och glädje. Igår var det en sådan dag när magen, själen och välmåendet gödslades med konst, kultur, doft, smak och vackra miljöer. Konst och kultur berikar, det väcker tankar och känslor och skapar reaktioner som gör att man känner att man lever. Konst och kultur i alla former behövs alltid!
Dagen igår börjades i Söderköping med glass. Nej, nej, inte på det välbesökta stället med låång kö hela dagen. Där är det alldeles för stora portioner som man inte kan trycka i sig ens med bästa vilja eller under hot. Nej, två kulor (kokos-och honungsmelonsmak) i en bägare fick det bli och inte ens de kulorna orkade jag äta upp trots hallon-lakrits strössel. I rådhuset pågick en konstutställning, absolut sevärd, som vi skannade av efter glassintag. Ett par exempel därifrån:
 
 
 
I ån fanns ett konstverk som jag först tyckte var makabert men ju mer jag tänkt på det så är det inte konstigt alls. Någon som dyker ner i vatten är ju helt naturligt och särskilt på sommaren. Vad tycker du om detta?
 
 
Söderköping bjöd på underbart vackra blomsterarrangemang och magen fick sitt när en god gösfilé slank ner. 
 
 
 
 
Enda minuset var att det inte förekom en enda slussning vilket brukar vara kul att titta på. Betyder väl att sommaren och båtlivet sjunger på sista versen. 25 grader hela dagen igår och helt rätt val av utflyktsdag har bytts mot svalare väder idag och äntligen regn så nu är tunnorna påfyllda igen. På vägen hem gjorde vi några stopp  för att kolla in verk från Street art festival och det var så värt att se. Det finns olika konstverk på flera orter att kolla in - du hittar dem om du klickar på länken ovan.
Favoriten av det vi såg och som konstnären fortfande jobbade med på en vägg på Blackstad skola var detta verk: 
 
 
Två målningar till som inte går av för hackor:
 
 
 
Summa summarum en riktig toppendag för hele kroppen och själen. En dag att minnas och njuta av länge.
Idag blir det annat på schemat... började med att plocka in lite friska blommor och en bukett satte jag i en vas som en gång min farmor haft blommor i. Inte bästa färgkombon på blommor och vas men det övervägs av postiva farmorminnen. 
 
 
 
Gillar du squash? Vi äter det på längden och på tvären då squashplantan ger riklig skörd. Squaspasta, ostkaka, ugnsbakad, i sallad, grillad... och på dagens skörd ska jag prova att göra inlägnning med 1-2-3-lag, senapsfrön, lök och persilja. Kommande skörd funderar jag på att sylta in med ingefära. Googlar vidare på olika receptförslag..
 
 
Söndagen kommer avslutas i tv-soffan med ett av mina favoritprogram: Babel är tillbaka ikväll med ny säsong. Applåder på det 👏👏👏

Kommentera inlägget här :