Öppnar i maj igen

Japp,nu stänger bageriet och öppnar i maj igen. Frysen är påfylld med limpor och bullar både, glutenfritt och icke glutenfritt. Tur att vi behöll gamla frysskåpet annars hade det inte gått att baka så här mycket. Vi kommer att klara oss fram till underbara månaden maj. Tänk sol, värme, bara ben...
 
 
Det är verkligen riktig lyx att ha tid, ork och lust att baka. Det doftar så gott och det har varit runt 24 grader varmt inne hela helgen då ugnen gått varm. Har kört med både gamla och nya recept och ikväll kunde både jag och nödenolusten avnjuta sirapslimpa med ost. Sirapslimpor, mustigt rågbröd och valnötsbröd utan E-nummer eller annat konstigt i till nödenolusten. 
 
 
Och här kommer två sorters filmjölksbröd, glutenfria och goda tycker jag:
 
Synd att doften av nybakat inte går att spara. Nu dröjer det tills nästa gång... Semlor, semmelmuffins och ett antal toscatårtor blir det med all säkerhet bakat i alla fall. Vi har inte haft semmelpremiär än och det är ovanligt sent för oss att inte ha fallit för den frestelsen.
 
Köket är iordning, bara plåtar och degbunke kvar att diska och så behöver golvet torkas av. Det får bli imorgon. Småpryttlarna är diskade (av mig denna gång) och väl staplade i vårt lilla diskställ. 
 
 
Att-göra-listan till imorgon är klar och ett nytt avsnitt av Hemma igen på tv ska tittas på. Börjar väl dagen med långfrukost och nybakat bröd. Men först några timmars sömn... fast inte än.. vid midnatt kommer lokaltidningen som ska läsas på plattan innan sömnen tar över. Ser fram emot måndag och en ny vecka med härliga aktiviteter att glädjas åt. 

Kommentera inlägget här :