Gult, gult, gult, getingar och gurka

Slöaste dagen hittills i det här hemmet. Det är getingarna som står för den mesta aktiviteten. Vi matar med saft för att få ha vår egen mat ifred. Funkar. Det är tjockt  med getinglik i fällan. Mohaha..
 
 
Odlar för första gången gurka i kruka på altanen och plantan är så fin med massor av gula blommor och gurkor på gång. Nu behöver det komma regn för det är bara vatten kvar till max 2 dagar i våra tre tunnor som vi samlar regnvatten i. Gurkor och tomater vill ha och det blir de som prioriteras före sommarblommorna.
 
 
 
I övrigt är det väldigt gult och höstlikt, björkarna gulnar mer och mer. Småsaker i förhållande till alla bränder och brist på foder till djuren. Det är svårt att ta in vilken enorm påverkan detta har och kommer att ha under lång tid. Tusen tusen tack till all brandmän och frivilliga som kämpar med bränder, ni är fantastiska. 
 
 
Vattnade gurkorna för en stund sedan och fick ögonen på en liten kämpe som helt klart befann sig på fel plats. En lite rackare som flyttat från rabatten och slagit rot i den stenhårda före detta gräsmattan. Vilken kraft det finns och vilken liten sköning att fästa blicken på. Jag tror den vill säga "ge inte upp" till oss. 
 
 
Snart är det slut på GP Speedway på tv och nu är frågan hur resten av kvällen ska bli - mera tv? damma? kvällsbad? bok? lite svalkande bubbel? knäckemacka med ost och gurka? Vad skulle du välja?
 

Kommentera inlägget här :