Adjö Kreta och hej hej Vimmerby

Hemma igen efter en riktigt skön sommarvecka med sol och salta bad i havet. Kreta, orten Platanias, var ett paradis för mig med celiaki. Glutenfritt var inget problem alls, både pasta och pizza på olika restauranger, frukosten bjöd bröd, flingor, mussli och allt var märkt med symbolen för "innehåller gluten".  Det gjorde att semestern blev toppen i kombination med värmen och badandet. Härligt att inte behöva äta pommes och kött en hel vecka. 
 
 
 
Nu är det påfyllt med D-vitamin så vi klarar oss till nästa resa. Böcker är lästa, några korsord lösta och wifi på hela hotellet så kära lokaltidningen är läst varje dag. Röd flagg en halv dag kan vi leva med då det fanns två pooler att blöta sig i. Vid poolerna var det många barnfamiljer och far- och morföräldrar som njöt av sina barnbarn. När någon ropat farmor så har tankarna skenat till våra godingar. En liten kille sa att "jag vill sova hos dig inatt farfar" och visst sa farfar "såklart, när du vill".  Det är underbart att få glimtar av kärlek mellan generationer. Man liksom hör på rösterna hur mycket kärlek som finns. 
 
I kön till incheckningen var det en liten flicka, ca 1,5 år,  som skrek och skrek, föräldrarna gjorde allt de kunde, napp, gosedjur, byta läge, än vara hos mamma än hos pappa, sitta på resväskan, sitta på golvet, vagga, krama, prata lugnande. Inget hjälpte och föräldrarna kämpade på med bibehållet lugn. Då kommer killen vid incheckningsdisken och tar med familjen och låter dem gå före vid incheckningen. Bra gjort, en sann vardagshjälte! 
 
Allt är uppackat, tvättmaskinen kör för fullt, resväskorna och ryggsäckarna är ute på vädring och ikväll går det att spola ner pappret i toaletten vilket uppskattas. Ingen AC behövs men balkongdörren är lite på glänt. 
 
 
En kvällsdusch, en leverpastejmacka och ett glas mjölk sen i säng. Det går inte för sig att läsa till klockan ett i natt.. semestern är över för denna gång.  

Kommentera inlägget här :