15 random fakta

Såg att det ekat tyst här i mer än en vecka och jag hade ingen idé om vad jag skulle skriva om så vad gör man då??? Googlar såklart och visst fanns det tipslistor att välja och vraka ifrån. Min morgonrutin var ett exempel. Nja, morgonen är inte min bästa tid, hade passat bättre med Mina nattrutiner. Fast ni vet ju redan att jag läser till ca 01-02 varje natt och frukost äter jag inte klockan sju och inte heller klockan åtta på morgonen. Det finaste meddelande du någonsin fått  var ett annat tips. Men det blev för svårt att välja och de finaste jag kom på kändes som att magin skulle brytas om jag berättade om dem.  
 
Några till exempel från en blogg-tips-lista:
  • Hur sminkar du dig? .. det gör jag aldrig
  • Kom på ett roligt horoskop för dina läsare... tror inte på horoskop
  • Dina 8 favoritdrycker...vatten, mjölk, rosévin, chokladmjölk, te, fanta exotic, vitt vin, bubbel och alla skrivna utan rangordning
  • Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor.... dela med mig till ??
  • 10 saker som inspirerar dig...mina infall och impulser påverkade av saker jag läst, sett, hört, drömt...haha... 
  • Dagens outfit... för det mesta kjol, Gudrun-Sjödén-kläder eller träningstights och någon tunika
  • Så gör du för att ha en positiv inställning till livet... gör inte nåt särskilt men tycker att jag oftast har det
  • Detta händer idag ...vattnat blommor, fixat stryktvätten, handlat lite kläder, cyklat
  • 15 random fakta om dig själv... ni som följer min blogg vet redan det mesta...
 
Snart tonar april ut och vi hälsar sköna maj välkommen. Idag fyller yngsten år och på fredag fyller äldsta barnbarnet 15 år. Firning avklarad och vi har lassat in tårta. Kan bara konstatera att tiden går otroligt fort.
 
 
Till ett nyöppnat café har jag fixat några bullar och några äggmackor... här behövs mycket fantasi och det är tillåtet att skratta åt resultatet... men, ja så här blev det:
 
 
 
Dagens gladis får bli de övervintrade pelargonerna som sköter sig exemplariskt. Redan knoppar på väg att slå ut. 
 
 
 
Tv-lista för kvällen är: Trädgårdstider, Jägarna och Alla mot alla och innan dess hinner jag läsa några kapitel, slappa och slänga in ett par lakritsbitar i munnen. Räcker så bra med en eller två små bitar per dag. Ha de´gott i sofforna! 
 
PS Tipsa gärna om förslag till innehåll på bloggen.....
 
 

Skam den som ger sig!

Jakten är avslutad. Jakten på den lilla i diket lysande solen. På väg till skogsrundan vi skulle gå idag så fick nödenolusten order om att "om jag skriker stopp ska du stanna omeddelbart för då har jag sett tussilago i diket". Stopp!! Där var de, inte många men nu kan jag räkna in dem som sedda våren 2021. Igår trodde jag att jag såg tussilago men när jag kollade var det vårlök som lyste gult i ett dike. Men idag så blev det rätt solgul blomma.
 
 
 
 
Årets koll på backsippor är avklarad och tom fanns det gullvivor på gång. 
 
 
 
 
Underbar tid det är nu. Igår gick vi 9,2 km och idag fick benen en omgång till när vi gick Djursdalarundan som är ca 7 km lång. Backe upp och backe ner på repeat, rötter och stenar, vitsippor, blåsippor och fågelsång. Upplevelsen skramlar in på feelgoodkontot och sätter spår i benen. Här kommer lite njut från rundan:
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det vackert? 
 
Nu till köket och äta en välförtjänt middag efter dagens promenad. Lammfärsbiffar med tsatziki och ugnsrostade rotsaker. Mums filibabba!

Naturmuppen har vaknat till liv

Naturmupp - vad och vem är det? Vad lägger du in i begreppet? Skällsord? Politiskt? Eller tänker du som jag när jag häromdagen kände mig som en återuppstånden naturmupp som njuter av naturen som  en ren upplevelse att må bra av. Återuppstånden efter alla vintriga asfaltspromenader. Förra veckans promenader (snittade på 8,1 km, skryt - ja!) i skog och mark kändes som rena hälsoinvesteringen. Tänker inte bara på alla hälsosamma steg utan också på tystnad blandat med vindens ljud, fågelsång, vackra vyer, ojämn terräng, alla färger, stora hålor som öppnar frågan "vem bor här"?
Det är lugnande att bara vara i naturen. Tänker på min gamla farmor som sa att hon brukade gå i skogen och hämta kraft. En fantastisk gratistjänst att ta vara på. Funderar dock på var alla tussilago tagit vägen? Trots många promenader har jag inte lyckats få syn på en enda tussilago i dikena och de brukar ju vara bland de första vårblommorna att vakna till liv. Googlade lite på tussilago och hittade fler namn på denna blomma: folafötter (hästfötter), lerblad, hovgräs, lerskreppe, skrep, skreppe och hosthäva. Alltid lär man sig något nytt. Letar vidare på kommande promenader...
 
 
 
 
 
 
Fick ett ryck idag och gav krukväxterna lite omvårdnad utöver rutinen att vattna. Det var länge sedan jag planterade om eller bara fyllde på jord. Nu är det gjort och jag är nöjd. 
 
 
Nu kan intresseklubben för värdelöst vetande notera vad jag konstaterade i lördags... slötittade på filmen All inclusive på tv och tyckte att det där hotellet känner jag igenGooglade om filmen och inspelningen,  uppsökte ett av våra fotoalbum och kunde konstatera att visst var det just det hotellet vi bodde på när vi var i Kroatien 2004. Hotel Belvedere i Opatija. Kul att jag så tydligt kände igen det och att titta på alla bilder från den resan var härligt. Gamla hederliga fotoalbum är inte fel och inte blev det hundratals eller till och med tusentals bilder att hålla reda på. Undrar när jag ska få ordning på alla resebilder i datorn?? Tänkte ett tag göra fotoböcker men nej det ska jag inte göra, det är ju så enkelt att casta mobilen eller datorn till tv:n och titta på bilderna i storformat . Så får det vara ...till den dag jag får ett ryck...
 
Nästa punkt på dagens lista är att planera sådd, vad som ska vara i vilken pallkrage och i de olika krukorna... Go for it!