Black and white

Det blev en vecka helt fylld med  black and white. Black week, black friday, black weekend. Någon mer än jag som är trött på alla erbjudande som kommer på mail och sms? Om det ändå räckte med ett sms eller mail från varje företag, nej då 5-10 är inte ovanligt. Så tröttsamt. Blir att avregistrera mig lite här och där. Vill jag köpa något så gör jag inte det för att det är black week utan för att det är något jag behöver och prisjämförelser ingår alltid före köp. Eller hur gör du? 
 
Tacka vet jag det vita som kom igår. Inte går det välja bort som det går med black-erbjudande. Vackert och mycket passande till första advent. Jo jag gillar snö och låt det gärna komma mer. Let it snow, let it snow, let it snow. 
 
 
 
Ljusstakar, stjärnor, krans och ullhjärta är på plats liksom ljusstaken med de fyra ljusen som vi börjar tända imorgon. Pyntar aldrig mer än så till advent. Det räcker så bra och lyser upp i mörkret. Tomteriet får vänta till precis innan juldagarna. Så bra att man kan göra som vill med detta.
 
Två pynt jag gillar är det ullklädda hjärtat inköpt på julmarknad i Gamla Linköping för x antal år sedan och bjällerkransen inköpt på Jul på Liseberg också för x antal år sedan. Pryder sina platser här hemma. 
 
 
 
Alla paket till de två yngsta barnbarnens paketkalender är klappade och klara. Ska bara hängas upp i trägranen vi gjorde förra året. 
 
 
 
Soffhäng nu efter att ha umgåtts med Olof idag, Olof som fyller ett år om tre veckor, och jag har bara en enda fundering ikväll: Hur många steg hinner en snart ettårig älskad kille ta under en dag? Tja fler än jag kan räkna till, det är vad jag tror. Underbara älskade kille 💓
 
 

Där gick startskottet...

Då var det äntligen igång och många timmars tittande i intaget soffläge lär det bli. Precis som varje vintersäsong. Vinterstudion! Ett av SVT:s bästa produktioner och idag med skidskytte som verkligen är en toppensport att följa. Vinterstudion piggar upp i novembermörkret. 
 
 
Vi kom inte först. Två objudna gäster gick i trädgården och mumsade. Inte rörde de sig när jag klev ur bilen utan de stod bara där och glodde på mig. Först när jag kom ganska nära spatserade de i sakta mak vidare via en öppning i tujahäcken. Vackra ja, men lika objudna ändå.
 
 
Det blir inga trädgårdsbilder från vår lilla täppa denna gång. Det blir bilder på en riktigt modern krukväxt som finns i många varianter och som finns i mååånga hem nu. Växer fort som ogräs Ser ut precis som jag minns dem från min barndom. Tänk att det går mode även i krukväxter. 
 
 
 
 
 
 
Elefantöra är ytterligare en krukväxt som fått en revival och både elefantöra och nässlor finns i vårt hem. Däremot har jag letat och letat efter karlbergare utan att lyckas hitta den i någon butik. Ser ut så här Har du den så är jag intresserad av att få/köpa några skott.... Jättefin som ampelväxt. Hoppas på tur att du vill/kan dela med dig...
 
Lördagen fortsätter minut för minut och det är konstant skumtimme. Ska pigga upp mig med en solbulle och försöka klå ett av barnbarnen i några spel. Får se om det blir lika svårt att vinna över honom som att få honom i säng. Jag tilldelades igår titeln en "en tjatigare version av morsan" men idag hoppas jag på titlen "oslagbar farmor". Älskade barnbarn..också med lite tjatande. Minns hur det var med fredagskväll och på väg mot tonåren...nattugglor som vi är båda två. Hej hopp i galopp

Mitt hjärta svämmar över

Det mötet satte spår i mitt hjärta. Spår av värme, beundran och tilltro till framtiden. När jag lagade mat i lördagseftermiddag knackade det på dörren. Två barn med en kasse i handen frågar "bus eller godis". Jag ska se vad jag har sa jag och letade i köket. Hittade några lakritsrullar, tror det var 6 st, tog dem och sa till killarna att det är här vad jag har så det kan ni få. Då säger den ena killen med världens finaste röst fylld av omtanke "Men du behöver inte ge oss alla om det är allt godis du har hemma". Ta det ni det var så lite och ni är ju två att dela. De tackade och gick vidare. Men förstår ni vilka underbara killar. Vilken medkänsla de bjöd på. Håll i ert sätt att vara killar, det kommer ni att komma långt på. De satte spår hos mig och jag har tänkt på dem dagligen sedan mötet i lördags. 
 
De där barnbarnen är av samma kaliber som killarna ovan. Generösa och omtänksamma och delar med sig. Förra veckans dagar med snorig 10 månader gammal Olof har resulterat i dunderförkylning och horisontalläge för mig. Men vad gör det? Inget alls såklart. Längesedan jag var förkyld. Konstigt egentligen att jag inte blivit snorig tidigare då vi träffas varje vecka. Mycket tv och läsa blir det några dagar. Helt ok.
 
 
Hösten är här och vips så kommer 2022 göra sitt intåg. Mörkt blir det tidigt på dagarna efter att vi ställt om klockan. Färgskalan ute blir brunare för varje dag och löven täcker marken. Avenboken lämnar dock inte ifrån sig löven förrän i vår, pallkragarna gapar tomma och  i rabatterna är det mesta visset men det finns skönhet också i detta. 
 
 
 
 
 
Gudrun har inlett mig i frestelse igen med ny katalog med erbjudanden. 45 år och fira med oss. Jubileumskollektion och jubileumspriser. Skapa din egen klänning. Skulle behövas en uppfräschning efter helgens halloweenfest. Halloweenfest i 10 år gammal Gudrunklänning. Tror ni jag trillade dit och beställde något??
 
 
 
 
Har du inget att göra idag så kan jag rekommendera programmet Tavlan på väggen på svtplay. En resa genom Sverige och Mexiko om konstnären Nils Dardel och hans porträtt på människor och hur porträtten överlevt genom tiden och över gränser. Mycket sevärt. K-special är en gruva att ösa ur om man vill... och det vill man ju. Idag ska jag se Tidresenären om den finlandssvenska industridesignern Henrik Wahlforss. 
 
Det var alles för idag...
 
”När det regnar, sök efter regnbågen. När det är mörkt, sök efter stjärnorna”.