Sill o pära när latmasken bestämde

Japp, idag bestämde latmasken menyn. Latmasken det är jag det, blir inte av med förkylningen och det tar på energin. Gör nåt och sover ett tag och gör nåt igen.. så har jag varvat helgens aktiviteter. Färskpotatis på ICA gjorde det enkelt med dagens middag. Den enda sill jag gillar är just matjessill så det fick det bli och middagssällskapet mittemot var också nöjd. 
 
 
 
Annars kan väl helgen beskrivas med blommor. Liljekonvaljer till oss och en bukett till mamma. Underbara blommor och i år finns det hur mycket som helst av dessa sköningar. 
 
 
Planterade i krukor och amplar igår så svetten rann. Orken är noll så det blev att säga till på skarpen för att få arbetet utfört. Ett par extra vändor till affären för inköp av fler växter och lecakulor. Tur det är nära till affärerna...
 
 
 
Krassefrö är nerpetade i jord liksom dahlior, tomater och lite annat. Nu hoppas jag på växtkraft och snigelfri tomt och jag väntar på att plocka solvarma tomater och stoppa in i munnen.
Pga förkylnningen så blev det ingen Stockholmsresa i veckan, snyft på det då jag missade att träffa mina älskade systrar. Men jag kommer, var sä säkra! En månad ungefär kvar på jobbet sedan kan jag åka till hufvudstaden när som helst. Jamen, det är evigheter sedan jag tog ett 8-timmars pass på stan och i sommar ska jag till Liljevalchs och kolla in Lars Lerins konst. Ett måste. O Gudrun,  det är evigheter sedan jag var hos henne.... Nu kan jag förutse nödenolustens kommentar "du behöver inget där, garderoben är full".  Får se hur det blir med det, vi tänker lite olika på det området...  
 
Och nu är frågan: ska jag se slutet på hockeyfinalen eller ska jag ta klivet upp krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet? 

Jag gör en Fylking idag och utropar Äntligen!

Idag öppnade Astrid Lindgrens Värld och då ser man till att hinna med ett besök där. Punkt! Stämde träff med nödenolusten på em och visst satt han där på en bänk och väntade. En av de bästa hade hört av sig och ville ha sällskap i parken. Det kan ju inte bli bättre. 
 
 
Vi såg Pippi får besök av poliserna och sedan skulle vi äta mat på Stadsmästargården. Vi småpratade om allt möjligt när vi åt och så säger barnbarnet:
Jag har fått ett bättre liv nu.
Farmor: Ok vad är det som gör att du fått det?
Barnbarnet: Astrid Lindgrens Värld har äntligen öppnat igen. Jag har längtat hela vintern. Nu blir det en bra sommar igen.
Visst är det underbart, vilken känsla och det trots att han tillbringrat sommar efter sommar i parken och i princip kan sånger och repliker i de flesta föreställningar. Jag tröttnar heller aldrig....
Efter maten blev det Emil-föreställning och sedan cykeltur hem till farmor och farfar. Uppförsbacke genererade kommentaren: Va sakta ni gamlingar cyklar!! Jajamen så kan det vara... men vi går inte av i uppförsbackarna, vi växlar ner och trampar på om än lite sakta.
 
Efter middag i ALV behövde vi inte bjuda på så mycket mer ikväll, en riktigt stor morot och tabberas på pepparkakor blev bra. En dag i sol och värme tröttar och när det blev dags att åka hem så kom frågan hur hemtransport överhuvudtaget skulle kunna genomföras. Jag föreslog tuggummi, det kanske piggar upp så du kommer igång igen och jag erbjud mig att cykla med honom hem. Kan vi hänga på min cykel på din farmor så jag kan få lift med dig? Nej, men hade du varit liten kunde jag satt dig i cykelkorgen och skjutsat hem dig.
 
Nåväl, tuggummi blev det.
Farmor (som ser allt): Tog du två tuggummi?
Barnbarnet: Ja .. 
Farmor: Vet du, det gjorde jag också. Jag brukar ta två fast det säger jag inte till farfar, han tar bara ett i taget. Jag tycker det blir mer smak och godare att tugga två i taget.
Barnbarnet: Jag tar alltid två när jag ska åka någonstans och nu ska jag ju hem, annars tar jag ett i taget.
 
En stund senare när vi ska trampa iväg.
Barnbarnet: Är du och farfar gifta?
Farmor: Ja
Barnbarnet: Hur länge har ni varit det?
Farmor: 39 år i augusti i år
Barnbarnet: Har du hållit det hemligt för farfar så länge att du tar två tuggmmi itaget?
Farmor: Nja jag har nog inte alltid tagit två men nu för tiden gör jag nästan alltid det.
Barnbarnet: Det skulle vara skitcoolt om du hade hållit det hemligt i 39 år för farfar.
 
I lagom takt cyklade vi iväg och pratade under tiden. Dessa samtal är helt underbara. Jag sa till barnbarnet: Du sa ju idag att du hade fått ett ännu bättre liv idag och det har jag också fått, vet du varför?
Blixtsnabbt kommer svaret: För att du fått vara tillsammans med mig idag. 
Exakt så!! Tack du underbara älskade för den här dagen 💗