En ny kvinna i vårt hus

Lite stel men ganska relaxad och kaxig. Älskar henne och gjorde från första stund när jag såg henne. Vi konkurrerar inte om nödenolusten, haha. Det sägs att de affärer man ångrar är de man aldrig genomförde. Tur att Isabelle fick följa med hem från Kreta, annars hade jag fått åka tillbaka och då hade hon blivit väldigt dyr...
 
 
Man kan tro att jag varit modell... utom för en sak. 60+ och de brösten stämmer inte. Lite mer häng hade passat bättre. Lite mer volanger runt magen hade också varit på sin plats... Det fanns massor av kvinnofigurer i alla möjliga och omöjliga ställningar, men jag gillade den här bäst. Jag föll helt enkelt pladask vid första ögonkastet. Så nöjd att damen fick följa med hem. Hon har fått sin plats på skänken i vardagsrummet:
 
 
Helt ok för mig om du tycker hon är ful. Smaken är som baken och olika är bra. Tjingeling!

Verkligen - med eftertryck!

Det gick inte undvika att höra samtalet. Det var en överhörning som stundtals fick mig att nästan skratta högt. Milda makter vad tonårstjejer kan prata om allt och ingenting. Jag log igenkännande och av glädje många gånger under de ca 45 minuter samtalet pågick i transferbussen från hotellet till Chanias flygplats. Två härliga tjejer som förstod varandra och som föll varandra i talet inte bara en gång. De var helsynkade i sitt samtal.
 
Några korta meningar från samtalet:
Fett nice hus -  verkligen - med eftertryck
Lätt att de har pool  - verkligen
Alltså Jason gjorde min kväll -  verkligen
Vilken vecka vi haft och den blir bara bättre när jag vet att de som åker ner nu ska få sämre väder - verkligen
Alltså jag  är skiträdd när jag sitter bredvid mamma på flyget, det är mycket bättre att sitta brevid dig för du är ännu räddare än mig och då blir jag lugn när jag vet det- så bra då kan man säga att vi kompletterar varandra
Jag skulle  vilja  byta efternamn jag vill heta som Jason - du får gifta dig med honom
 
De gjorde om Imse Vimse spindel och Blinka lIlla stjärna med text som refererade till veckan på Kreta och då bland annat om killen som gjorde deras kväll.  De typ rappade samma ramsa ett antal gånger.  De småskrattade och de bekräftade varandra hela tiden. Inte en sekund vara de tysta. Gick inte att uppfatta någar pauser alls för att hinna med att andas. Härliga, pigga, positiva, glada tjejer som med all säkerhet betyder mycket för varandra och delar hemligheter och förtroenden. Tillsammans - åter igen har jag fått bevis för hur viktigt det är.
 
 Tack tjejer för en uppiggande överhörning! Har tänkt på er och er sprudlande energi flera gånger idag. TACK!!
 
 
 
 

Adjö Kreta och hej hej Vimmerby

Hemma igen efter en riktigt skön sommarvecka med sol och salta bad i havet. Kreta, orten Platanias, var ett paradis för mig med celiaki. Glutenfritt var inget problem alls, både pasta och pizza på olika restauranger, frukosten bjöd bröd, flingor, mussli och allt var märkt med symbolen för "innehåller gluten".  Det gjorde att semestern blev toppen i kombination med värmen och badandet. Härligt att inte behöva äta pommes och kött en hel vecka. 
 
 
 
Nu är det påfyllt med D-vitamin så vi klarar oss till nästa resa. Böcker är lästa, några korsord lösta och wifi på hela hotellet så kära lokaltidningen är läst varje dag. Röd flagg en halv dag kan vi leva med då det fanns två pooler att blöta sig i. Vid poolerna var det många barnfamiljer och far- och morföräldrar som njöt av sina barnbarn. När någon ropat farmor så har tankarna skenat till våra godingar. En liten kille sa att "jag vill sova hos dig inatt farfar" och visst sa farfar "såklart, när du vill".  Det är underbart att få glimtar av kärlek mellan generationer. Man liksom hör på rösterna hur mycket kärlek som finns. 
 
I kön till incheckningen var det en liten flicka, ca 1,5 år,  som skrek och skrek, föräldrarna gjorde allt de kunde, napp, gosedjur, byta läge, än vara hos mamma än hos pappa, sitta på resväskan, sitta på golvet, vagga, krama, prata lugnande. Inget hjälpte och föräldrarna kämpade på med bibehållet lugn. Då kommer killen vid incheckningsdisken och tar med familjen och låter dem gå före vid incheckningen. Bra gjort, en sann vardagshjälte! 
 
Allt är uppackat, tvättmaskinen kör för fullt, resväskorna och ryggsäckarna är ute på vädring och ikväll går det att spola ner pappret i toaletten vilket uppskattas. Ingen AC behövs men balkongdörren är lite på glänt. 
 
 
En kvällsdusch, en leverpastejmacka och ett glas mjölk sen i säng. Det går inte för sig att läsa till klockan ett i natt.. semestern är över för denna gång.