Min superhjälte

Jag har en egen superhjälte och han heter Vilmer. Superhjälten har uträttat stordåd idag och farmor är sååå glad för det. Vi har varit vid sjön idag med tre barnbarn (den äldste har spelat i Bullerby Cup) och givetvis blev det bad i massor. Härligt med en tvååring som kan simma fälv och som helt orädd kliver rakt ut i vattnet. Melvin, Vilmer och jag var ute på vatten som räckte mig ungefär till armhålorna. Vilmer hoppade upp i min famn och jag snurrade runt med honom och plopp så åkte mina solglasögon ner i vattnet. Jaja jag vet, det är inte smart att ha glasögon när man badar med barn som är mer vilda än tama i vattnet. Melvin dök flera gånger och simmade runt med simfötter för att hitta mina glasögon. Tyvärr inget resultat men en väldigt god vilja och omtanke. Bara för farmor att se tusenlapparna för de progressiva solglasögonen flyga iväg. Då ber Vilmer att få låna Melvins cyklop, dyker ner och är borta några sekunder och kommer upp med mina glasögon!!! Han hade fått syn på en bit stor som en nagel av glasögonen där de låg under sand. Fatta så glad jag blev!! Min superhjälte idag och alla dagar. När vi kom hem från sjön blev det fotografering av hjälten och utbetalning av belöning.
 
Så här kommer han superhjälten Vilmer: 
 
 
Fina fina Vilmer, applåder och visslingar för superhjälten 😍 älskade barnbarn 💗

Gult, gult, gult, getingar och gurka

Slöaste dagen hittills i det här hemmet. Det är getingarna som står för den mesta aktiviteten. Vi matar med saft för att få ha vår egen mat ifred. Funkar. Det är tjockt  med getinglik i fällan. Mohaha..
 
 
Odlar för första gången gurka i kruka på altanen och plantan är så fin med massor av gula blommor och gurkor på gång. Nu behöver det komma regn för det är bara vatten kvar till max 2 dagar i våra tre tunnor som vi samlar regnvatten i. Gurkor och tomater vill ha och det blir de som prioriteras före sommarblommorna.
 
 
 
I övrigt är det väldigt gult och höstlikt, björkarna gulnar mer och mer. Småsaker i förhållande till alla bränder och brist på foder till djuren. Det är svårt att ta in vilken enorm påverkan detta har och kommer att ha under lång tid. Tusen tusen tack till all brandmän och frivilliga som kämpar med bränder, ni är fantastiska. 
 
 
Vattnade gurkorna för en stund sedan och fick ögonen på en liten kämpe som helt klart befann sig på fel plats. En lite rackare som flyttat från rabatten och slagit rot i den stenhårda före detta gräsmattan. Vilken kraft det finns och vilken liten sköning att fästa blicken på. Jag tror den vill säga "ge inte upp" till oss. 
 
 
Snart är det slut på GP Speedway på tv och nu är frågan hur resten av kvällen ska bli - mera tv? damma? kvällsbad? bok? lite svalkande bubbel? knäckemacka med ost och gurka? Vad skulle du välja?
 

Alla vägar bär till Vimmerby

Japp, så är det numera när det är sommar och jag älskar´t. Det är helt fantastiskt vilken sommarstad Vimmerby blivit. Jag minns alltförväl hur det var på somrarna när jag var tonåring i början på 70-talet. Ett minne jag gärna skulle vilja inte var sant. Då kunde man gå ner på torget i juli och vara helt ensam. Inte en människa att fästa blicken på. Öde. Tomt. Dött. Inga kompisar att snacka med. Min känsla/mitt minne är att i juli så var hela Vimmerby på Öland på semester i tält och husvagnar. Men inte jag och min familj. Vi åkte till torpet i Horn och plockade moll (jag och min ena syster) i det enorma potatislandet eller hjäpte till med att skrapa och måla på pappas lastbilar som skulle få en uppsnyggning. Nu var jag kanske inte helt rättvis för vi lekte mycket också och pappa gjorde massa fix och trix med oss. Byggde ett lektält - som invaderades av tvestjärtar. Han hissade upp oss med timmerkranen i de allra högsta körsbärsträden. Vi satt på en planka och inte var vi fastbundna heller. Håhåjaja.  Det fiskades och jag var en duktig roddare, jag fick köra traktor genom Lönsbo äng och pappa gick bredvid och sa att det går bra. Allt detta minns jag alldeles särskilt idag när det är på dagen 8 år sedan pappa dog. 💗
 
Vimmerby 2018, en sommarstad av bästa sort. På fm idag åkte jag till grannkommunen i söder för att förnya mitt pass och mötte då massor av bilar på ingång till Vimmerby. Jag tänkte faktiskt att jag borde haft en flagga/skylt på taket på bilen med hälsningen Välkomna till Vimmerby! Från en helt död stad till detta och vi kan erbjuda Astrid Lindgrens Värld  och  Astrid Lindgrens Näs dessa underbara platser att besöka. Teater, lek, trädgård, gott att äta även för dig med celiaki. Jag tröttnar aldrig... 
 
Fina Birk och Ronja:
 
Vad gör det att det är lite kö några dagar under sommaren, det är väl mest trist för de som sitter i kö i så fall... jag kan välja annan väg. Själv kan man ju som turist på annan ort både sitta i bilkö eller stå 40 minuter i kö för ett åk på Liseberg. Nej, jag älskar livet i vår lilla stad under sommaren. Astrid Lindgren ja, men vi har också Bullerby Cup coh Semesterracet  att vara stolta över. 
 
Så välkomna till Vimmerby alla turister, ni gör vår stad levande!!