Bildbomb från lyckodagen

Kan inte låta bli att dela med mig av bilder från dagens besök på Astrid Lindgrens Näs. Behövs inga ord för att beskriva dagen tillsammans med en av de bästa - bara att kolla bilderna så förstår ni. ALN tillsammans med 5-åringen är top notch. Helt enkelt rena rama lyckodagen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag idag fick veta att vi ska köpa glass för 500 spänn på Näs i sommar så fär det väl bli ett antal besök. Gissar att det blir jag som ska hosta upp dessa 500 spänn. Det gör jag så gärna. 
Avslutade dagen med pannkaksätande och huset fullt av underbart bubblande skratt. Som vi har saknat det här hemma. Jag kommer somna med ett leende på läpparna ikväll.
 
 
 

Vardagslivet rullar på

Visst rullar vardagslivet på. En dag i taget och fort går dagarna. Ett vardagsliv som är ren och skär fritid. Kan man som pensionär ha fritidsintressen? En sak är att yrkesarbeta och vad jag då gör med min fritid - men nu är ju hela livet fri tid eller fritid.... Bara jag själv som står för eventuella måsten och "äh, jag gör det imorgon istället" funkar alldeles utmärkt om jag hellre vill maratonläsa en bok istället för att städa, tvätta, rensa ogräs eller vad nu olika måsten kan innebära. Onsdagspromenaderna med god vän är inget måste, i negativ mening utan det är en mycket positiv mening, och fyller en viktig funktion med motion och prat om ditten och datten. Varje onsdag har solen tittat fram, ibland bara en kort stund, ibland hela promenadtiden, men faktiskt exakt varje onsdag. Det är meningen att onsdagar ska vara promenaddagen nummer ett. 
 
Sköna maj levererade idag också:
 
 
 
 
 
 
 
Ingen snok i sikte idag men ett gäng vinbergssnäckor var ute på vift.
 
 
Veckans frivilligt valda roliga sysslor fortsätter och innan det blir kväller så är veckans ranson av 13 paket jäst använda.  Bullar, matbröd och skorpor. Dock inget glutenfritt till mig denna gång. Kan kanske slå till med glutenfria sotarmurrar och hallongrottor....
 
 
För övrigt så är jag trött på att bära krukor med plantor ut och in varje dag..nåt ska jag väl klaga på...även om det är en helt självvald syssla.
 
 
Dags att baka ut fyra valnötsbröd nu. Avslutar med dagens gladis som får bli: Det finns potatisgratäng kvar att dela på till middag. Passar bra när ugnen används till bakning. 
Hej hopp i galopp!
 
 

Grattis Maj!

Tack så mycket. Jovisst jag heter May i andranamn. Grattis också till mamma, till moster Majlis, till Inga-May och till May på Campus Vimmerby och till alla andra Maj. Inte minst grattis till månaden maj som nu bjuder oss på sin allra bästa sida. Det är bedårande vackert ute. Grönskan med alla skirt gröna löv, alla blommor som vaknar till liv, fruktträd som blommar och kvickroten som sprider ut sig...suck. Maskrosfält som bländar med solgul färg och är rena rama drive-through-restaurangen för bina. Maskrosor är favoritmat för bina...så har du många maskrosor i din trädgård gör du en god sak för bina. Liljekonvaljerna är på gång och gullvivor och mandelblom står i full blom. Kommer ihåg att jag i min tidiga ungdom sa att jag skulle ha gullvivor och mandelblom i brudbuketten när jag skulle gifta mig... å andra sidan sa jag visst också att jag aldrig skulle gifta mig. Hur det gick med det? Ja, snart 42 år som gift och det var gula rosor i buketten. Gullvivor och mandelblom finns inte i augusti. 
 
Dagens 9 km (lite skrytigt att skriva ut det, men jag är nöjd) långa promenad innehöll många små pauser för att fota vackra blommor. Såg första nästan utslagna lupinen och i dikena är de vackra. Smultronblommor en masse lovar gott att mumsa på. Här kommer lite bilder från dagens runda, inte så bra fotat för med solglasögon på var det svårt att se "skärpan" och utan glasögon hade det inte funkat alls att fota) men men föreställ dig det vackra...
 
 
 
 
 
 
 
 
I början av promenaden när det fortfarande var asfaltsundrelag så träffade vi på en liten slingrig en. En liten snok, max 30 cm lång, som först låg hoprullad som en liten liten minibulle eller en lakritsrulle och som sedan sträckte ut sig och ringlade iväg. Det var den minsta snok jag någonsin sett.Ja, den var söt när den låg där hoprullad.... även om jag efter att ha lagt ut bilden på insta  insåg att den väckte reaktioner. Kommentarer som fy,fy,fy, åh fy vad äckligt, jag hade dött, fy fasen, vidrig till den är ju liten och söt. Tack för alla kommentarer som bjöd mig på flera goda skratt. Huggormar är jag inte så förtjust i men en ca 30 cm lång snok?? Vad skulle den kunna ställa till med?? Nåja, olika är fortfarande bra och att jag tycker något och du tycker något annat betyder ju inget annat än att vi tycker olika. 
 
 
Onsdagskväll med final i Kulturfrågan Kontrapunkt, morgondagens lista är klar och jag slår väl till med en knäckemacka som final på dagens ätande. 
 
Dagens gladis: Hörde Jonathan blåsa i luren idag och Katla som svarade. Flera gånger...