Grrr.. så frustrerande

I några veckor har jag haft en låt på hjärnan, en gammal favorit. Hörde den för några år sedan på stranden på Kap Verde. Jag hör melodin i huvudet men kan inte för allt smör i Småland komma på en enda textrad och inte heller gruppens namn. Jag har googlat och letat på youtube. Inget resultat och det är så frustrerande... men så lätt ger inte e enviser mänske som ja upp. To be continued...
 
Jag sov på saken (se gårdagens blogginlägg) och med gott lagarbete är fönstren putsade på insidan och alla stjärnor och ljusstakar på plats. Det bidde wedit grant. 
Slingorna till balkong och altan får vänta ett tag. Syster M blir så chockad om jag blir klar i väldigt god tid med det som ska fixas till advent och jul. En chockad syster vill jag inte ha på mitt samvete 😀🤣 
 
Det har varit en kall och fin dag och jag fångade lite skönhet på gräsmattan:
 
Bludderi bluddera nu får de va bra för ida...

Två saker med högt affektionsvärde

Igår låg senaste numret av tidningen Retro på köksbordet när jag kom hem. Bästa tidning jag vet och den enda jag prenumererar på förutom att vi har lokaltidningen. Det är ren njutning att läsa Retro och upptäcka och minnas saker från svunna dagar = när jag var liten. I detta nummer fick jag ögonen på en broderad tygbonad vilket gjorde att jag runt midnatt klev ur sängen och letade i skåpet där vi har dukar. Jodå, den fanns där:
 
 
Min fina bonad som jag hade över sängen när jag var liten. Cirka 60 år gammal är den. Broderi i kombination med påsydda tygmärkesfigurer. När sönerna var små så hängde jag upp bonaden i deras sovrum men nu ligger den sedan många år i skåpet med dukar. Lite synd egentligen men den passar ju inte in någonstans färgmässigt... färgmatchning är lite min grej 🙃. Mamma har konsulterats för jag var osäker på vem som gjort den till mig. Vi enades om Greta, några av er vet vem hon var, andra inte... 
 
Från tyg till glas, trä och metall... så har vi en fin serveringsbricka här hemma. En lysningspresent till nödenolustens mor och far när det begav. Det passar in och finns på en hylla i köket. Tycker den är riktigt fin och pryder sin plats och den är alldeles för fin att använda tycker jag. 
 
 
Genom åren har vi bytt ut och köpt till elektriska advetsljusstakar. Har en kvar i furu, som jag förövrigt tänkte lämna till second hand men ändrade mig när den var med som en klassiker i ett nummer av tidningen Retro. Så lättpåverkad är jag, haha. Funderar på om det ska bli stora racet imorgon med att ta fram advensstjärnor och ljusstakar? Brukar inte göra det förrän lördagen före 1:a advent men varför inte nu när jag ändå har tid... Jag sover på saken.  
 

Gasen i botten - äntligen!

Symaskinen har stått i viloläge ända sedan  sommarens hetta infann sig. Jag har en lista med saker som jag lovat sy och en del är redan tillklippt, men i somras var det omöjligt att sitta och sy då det var badväder i flera veckor. Jo, jag vet, det är längesedan värmen försvann men jag kom aldrig igång med symaskinen när det blev svalare. Idag fick jag i alla fall ett ryck och har betat av några saker på att-göra-listan. Bara att fortsätta med alla förkläden som ska vidare till ett antal personer... och så vill jag ha ett nytt själv. Jag har vant mig vid att alltid ha förkläde på mig när jag lagar mat, bakar eller diskar.
 
 
 
Passade på att beta av den ytterst lilla stryktvätt som fanns när strykjärnet ändå var framme. Vilken skillnad att stryka i normal temperatur. Minns hur varmt det var när jag tog mig an den stora stryktvättshögen i mitten av juli.. jag höll på att smälta bort.. bjuder på fulsvettbilder från det varma arbetspasset:
 
   
 
 
Solbrun var jag i alla fall, men jag blev så svett av att  stryka så jag var tvungen att ha pannband för det sved i ögonen när svetten rann in i ögonen. Håhåjaja så det kan vara och ja, ja jag bjuder på detta så får ni tänka vad ni vill. Har en tanke om att bli lite svettig ikväll men har inte bestämt mig ...
 
 
...ska ge mig 1,5 timme med Jonas Gardell innan jag fattar beslut om träning eller inte.. det är ju ändå söndag vilket jag en gång lärt mig är vilodag... åt hälsosamma kikärtsbiffar till middag och nån måtta på hälsosamheter på en och samma dag får del väl ändå vara?!
 
Önskar Dig en skön söndagskväll 💗