Nostalgi i djup tallrik

Fick ett ryck idag och kokade kräm. Äppelkräm utan tillsatt socker. När i hundan åt jag kräm senast och ännu mer när i hundan kokte jag kräm senast? Men, men jag har hört att pensionärer gillar kräm.. så jag gillar läget. Undrar om sönerna kommer ihåg att de ibland fick kräm att äta när 80-talet var ungt? Uppvuxen med kräm så fanns det på menyn när vi satte bo. Jordgubbs-, äppel-, krusbär-, körsbärskräm eller vilka bär eller frukter man vill, allt funkar till kräm.  I förskolan (nej det hette inte förskola då - dagis/daghem var det muntliga bruket) fick vi ananaskräm, söt, seg och god . Barnen åt med god aptit. Antar att det aldrig serveras kräm i nutidens förskolor. Att koka kräm på jordgubbar är ju inte klokt när man kan äta färska jordgubbar till frukost, lunch och middag. Ok, om man kokar kräm på frysta gubbar när snön yr utanför fönstret, det kan väl gå an. 
 
 
 
 
Summa summarum så blir mittfredagsmys en tallrik med äppelkräm och iskall mjölk till det. 

Kommentera inlägget här :